»Venstre må tage afstand fra Søren Pinds gøren og laden på Facebook«

26. januar 2013 19:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»Venstre må tage afstand fra Søren Pinds gøren og laden på Facebook«
Billede mangler

Flere partier i oppositionen ønsker højere straffe for ærekrænkelse på nettet. Men Venstre bør starte med at tage en snak med Søren Pind om politikerens brug af Facebook, mener de Radikales retsordfører.

 

Hos de Radikale er retsordfører Jeppe Mikkelsen positivt indstillet over for det forslag, som de tre oppositionspartier fredag fremsatte.

Men retsordføreren finder det »nærmest komisk«, at forslaget kom samme dag, som politiet offentliggjorde, at der ikke var beviser for en omstridt påstand, som Venstres Søren Pind fremsatte på sin Facebook-profil 25. december sidste år.

Her skrev politikeren, at en bilist bevist havde forsøgt at påkøre ham, og samtidig offentliggjorde Pind bilens mærke samt nummerplade.

– Hyg dig med politiet, flugtkørsel og bevidst påkørsel af politiker skal nok gå godt i retten, lød det i beskeden fra Venstre-politikeren.

Jeppe Mikkelsen er parat til at diskutere stramninger eller andre sanktioner i forbindelse med ærekrænkelse, men han mener altså, at Venstre bør begynde med at se indad.

– Det er et meget interessant forslag, fordi vi er meget enige med Venstre i, at internettet ikke skal bruges til at hænge folk ud. For eksempel ønsker vi ikke, at man får sådan nogle Facebook-domstole, siger Jeppe Mikkelsen.

– Vi har et retsvæsen, vi har politiet, vi har anklagemyndigheden, vi har domstolene og så videre til at tage sig af sådan nogle sager, som det Søren Pind lagde op på Facebook, og nu viste det sig endda, at der ikke var beviser for den påstand, som han hængte en person ud for, siger retsordføreren.

Så selvom han ser forslaget som interessant, så mener han også, at Venstre bør gribe i egen barn.

– Jeg ser også forslaget som et tegn på, at Venstre må tage afstand fra Søren Pinds gøren og laden på Facebook. Og det er jeg sådan set meget enig i, da vi som borgere – og især som politikere, hvor der er meget fokus på vores Facebook-profiler – ikke hænge folk ud, når der ikke er afgjort noget i sagen, siger Jeppe Mikkelsen.

Det er Peter Skaarup (DF), Dennis Flydtkjær (DF),Preben Bang Henriksen (V), Karsten Lauritzen (V), Tom Behnke (KF) og Mike Legarth (KF), der fredag fremsatte det såkaldte Forslag til folketingsbeslutning.

Her skriver de blandt andet:

– De elektroniske medier har gjort det muligt for enhver – hurtigt og enkelt – at udbrede budskaber til meget store befolkningsgrupper. Denne forøgede adgang til at få sine ytringer hørt i brede kredse har medført, at det er nødvendigt, at lovgiverne forholder sig til de potentielle skadevirkninger af den øgede adgang til at udbrede sine ytringer.

Ifølge politiet får bilisten, der kørte ind i Søren Pinds bil, en bøde for at have påkørt bilen og bagefter flygte fra stedet. Søren Pind har i forbindelse med meldingen fra politiet sagt, at han overvejer at gå videre med sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu