Venstre: »Morten Messerschmidt er helt galt på den«

3. februar 2013 15:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre: »Morten Messerschmidt er helt galt på den«
Billede mangler

Hvis Danmark har muligheden for at besætte en international toppost i for eksempel EU, så skal den mulighed udnyttes. Og derfor hører det ingen steder hjemme, når Morten Messerschmidt (DF) ønsker at begrænse den mulighed med et forslag om en karensperiode for danske topministre, fra de forlader Christiansborg, til de tager et prestigefuldt EU-job.

 

Gruppeformand i Venstre Kristian Jensen (V) betegner forslaget fra den danske europaparlamentariker som »partipolitisk drilleri,« som Venstre ikke ønsker at tage del i.

– Vi skal da søge indflydelsen i stedet for at følge Morten Messerschmidts tilgang, hvor han hellere vil lave partipolitiske drillerier end at tænke på, hvad der er bedst for Danmark, siger han.

Forslaget fra Messerschmidt kommer, da DFeren mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) går med planer om at forfølge en karriere i Europa.

Messerschmidt frygter, at Thorning kommer til at passe sit statsministerjob halvhjertet, ligesom han mener, at Anders Fogh Rasmussen gjorde, inden Venstre-politikeren i 2009 fik job som generalsekretær i NATO.

– Dengang havde vi en totalt fraværende statsminister i det sidste halve år, formodentlig også hele år, hvor han var statsminister, siger Messerschmidt.

Men den udlægning vil Kristian Jensen på ingen måde tilslutte sig.

– Jeg synes, Morten Messerschmidt er helt galt på den, lyder det.

– For det første er det forkert, at Anders Fogh Rasmussen ikke var aktiv op til, han blev NATO-generelsekretær. Anders stod selv i spidsen for regeringens store arbejde med en skattereform i 2009 – vi blev færdige med reformen i marts måned, og han blev generalsekretær i starten af april – så at sige, at han har været fraværende, det er simpelthen et tegn på, at Morten Messerschmidt enten har glemt eller også slet ikke har fulgt med i politik i 2009, lyder det fra Venstre-manden.

– For det andet er det da helt galt, hvis vi som et lille land ikke forsøger at få placeret vores politikere i de indflydelsesrige stillinger, der er rundt om i verden. Hvis vi har muligheden for at sætte en dansker ind som formand for Europakommissionen, som NATO-generalsekretær eller på en høj plads i FN-systemet, så skal vi da gå efter det, lyder det.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), har betegnet udspillet fra Messerschmidt som et »plat mediestunt,« og Venstres Kristian Jensen mener også, at DFeren forsøger at få taletid på en billig baggrund.

– Jeg tror, det er udtryk for, at Morten Messerschmidt ikke har været i medierne noget tid, siger han.

Helt konkret mener Messerschmidt, at regeringen skal indføre en karensperiode, der kunne gælde den tid, hvor politikerne fortsat modtager det såkaldte eftervederlag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu