ANNONCE

Venstre og Enhedslisten danner fælles front

15. december 2011 11:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre og Enhedslisten danner fælles front
Billede mangler

Spindoktorerne skal tjekkes efter i sømmene.
Det er Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Enhedslisten og Venstre enige om, og det bringer Helle Thorning-Schmidts regering i mindretal for første gang.
“Vi har besluttet at stemme for beslutningsforslaget fra Dansk Folkeparti,” fortæller Venstres gruppeformand Kristian Jensen efter et netop overstået gruppemøde.
Beslutningsforslaget går i al sin enkelhed ud på én ting: De særlige rådgiveres arbejdsmetoder og vilkår skal gennemgås. Og efter gennemgangen skal man så beslutte, om deres magt og indflydelse skal indskrænkes.
Men selvom de fire partier er enige om at gennemgå spindoktorernes arbejde, stopper enigheden også der.
Dansk Folkeparti er allerede klar med vidtgående forslag med det formål at stække rådgivernes magt, mens Venstre vil gribe det lidt mere forsigtigt an.
“Som udgangspunkt er jeg ikke enig med Peter Skaarup(DF). Der er behov for at få lavet et serviceeftersyn, men vi har ikke lagt os fast på en bestemt konklusion. Generelt er det ikke en god idé at lave konklusioner, før arbejdet er færdigt,” lyder det fra Kristian Jensen.
For Helle Thorning-Schmidt betyder Venstres opbakning til beslutningsforslaget, at Folketinget nu pålægger hendes regering at udføre en handling, regeringen ikke er enig i.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu