Venstre: Olieaftalen står fast

28. februar 2012 13:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre: Olieaftalen står fast
Billede mangler

Nordsøens olieselskaber skal ikke frygte en højere skat, hvis det står til Venstre.
Det fortæller Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen i dag, selvom vismændene i en ny miljøøkonomisk rapport anbefaler, at man undersøger mulighederne for at sætte skatten på Nordsøolien op.
“De aftaler, som staten har indgået, dem skal vi selvfølgelig stå ved. Det nytter ikke noget, at vi skaber usikkerhed, når vi taler om investeringer i Nordsøen, som drejer sig om måske mere end tocifrede milliardbeløb,” siger Torsten Schack Pedersen til Newspaq.
Han påpeger, at usikkerhed vil hæmme investeringslysten. Investeringer, der sikrer, at vi får hevet mest mulig olie op af Nordsøen.
“For det har selskaber interesse i, og det har staten også, for vi får broderparten af værdien af den olie der hives op. Vi får en rigtig stor andel, vi får vel næsten to tredjedele, og det, synes vi i Venstre, er ret og rimeligt,” siger Torsten Schack Pedersen.
Overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen mener dog, at staten bør øge skatten på olien, fordi danskerne får for lidt ud af deres undergrund.
“Olien og gassen i Nordsøen er samfundets ejendom, og meget tyder på, at staten ikke får en passende andel af indtægterne,” siger overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.
VK-regeringen fik i 2003 Nordsøaftalen vedtaget sammen med Dansk Folkeparti og Det radikale Venstre med det forbehold, at aftalen skulle revideres hvis afgørende forudsætninger ændrede sig, for eksempel højere oliepriser. Oliepriserne er fra 2003 til i dag mere end firedoblet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu