Venstre: Vi må ikke kun fokusere på EU-rabat

7. februar 2013 01:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre: Vi må ikke kun fokusere på EU-rabat
EU

En EU-rabat må ikke fylde det hele for Danmark, mener Venstre. Foto: Colourbox.

Torsdag samles EUs stats- og regeringschefer til topmøde i Bruxelles, hvor de blandt andet skal forsøge at blive enige om EUs syvårige rammebudget for 2014-2020. Senest har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter alt at dømme afvist et forslag fra EU-toppen om, at Danmark skulle have en EU-rabat på »nogle hundrede millioner« – altså mindre end den milliard kroner, som regeringen kræver.

 

Men det er vigtigt, at der ikke kun fokuseres på en EU-rabat, eftersom Danmark også har mange andre interesser på spil i forhandlinger, påpeger Venstre.

– Vi går ud fra, at Danmark får rabatten, men det afgørende for os er, at man også kommer hjem med andre ting. Vi har igen og igen sagt til regeringen, at det også er vigtigt, at man får penge til forskning, uddannelse, infrastruktur og væksten helt generelt i Europa, siger Venstres EU-ordfører, Lykke Friis (V), til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun understreger, at Venstre selvfølgelig går ind for en EU-rabat, men at den ikke må være den eneste prioritering.

– Vi har undret os over, at man i dén grad har lagt alle sine æg i én kurv, for rabatten er kun en meget lille del af det samlede forhandlingsspil, hvor Danmark har interesser. Der er mange andre ting, der er afgørende, siger hun og nævner blandt andet Femern Bælt-forbindelsen og overordnede energipolitiske investeringer.

– Man kan sige, at rabatten er minimumsresultatet, men der skal andet til, før vi kan sige, at det har været et godt resultat for Danmark, tilføjer hun.

Forhandlingerne strandede senest i november, og selv om de enkelte lande ifølge statsministeren har nærmet sig hinanden, er der fortsat »et godt stykke vej«, før en aftale er i hus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu