Venstre: Skær i de yngstes SU

25. april 2012 08:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre: Skær i de yngstes SU
Billede mangler

Der skal sættes en grænse for den SU, som unge på ungdomsuddannelser kan få, fordi alt for mange unge tager mere end én ungdomsuddannelse på et gymnasium eller en erhvervsskole.
Sådan lyder forslaget fra Venstre. Partiet mener, at nedskæringen vil øge de unges lyst til at vælge rigtigt i første omgang, så de mange “dobbeltuddannelser” kan undgås.
– Der er ingen tvivl om, at vi skal igennem en diskussion om SU-reglerne og også på ungdomsuddannelserne.
– SU er et incitamentsredskab, og det skal vi forholde os til både for at få de unge hurtigere igennem uddannelsessystemet og også målrettet deres uddannelser mere, siger Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, til Metroxpress.
Konkret vil han sætte et loft for, hvor længe man kan modtage SU på ungdomsuddannelserne, ligesom SU-systemet på de videregående uddannelser er indrettet.
I dag er de yngstes SU næsten ubegrænset. Forslaget bliver taget godt imod af et andet oppositionsparti, Dansk Folkeparti.
Forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl “vil gerne se på det”. Den samme opbakning er dog ikke at finde hos forskningsordfører Mette Bock fra Liberal Alliance, der kalder Venstres forslag for “en dårlig ide”.
Socialdemokraternes forskningsordfører vil ikke tage stilling til forslaget.
– Om vi kan gøre noget via SU’en, må vi se på i de konkrete forslag. Men jeg er villig til at se på, hvordan vi kan ændre på, at unge tager dobbeltuddannelser, siger Kirsten Brosbøl til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu