Venstre: Statsminister smykker sig med lånte fjer

24. januar 2013 20:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre: Statsminister smykker sig med lånte fjer
Billede mangler

Det er forkert, når statsministeren forsøger at give indtryk af, at den nuværende regering har gennemført talrige reformer, mener Venstre.

 

Det siger Venstres finansordfører Peter Christensen (V), efter at statsministeren i en debat torsdag på det verdensøkonomiske forum i Davos i Schweiz sagde, at Danmark sidste år havde gennemført historisk mange reformer.

– Hun kalder sig leder af en historisk reformregering på trods af, at hun kun har lavet to reformer, der har givet et øget arbejdsudbud på 17.000 personer. Til sammenligning gennemførte VK-regeringen reformer, der øgede arbejdsudbuddet med 108.000 personer alene det sidste år, VK-regeringen var ved magten, siger Peter Christensen, der mener, at statsministeren taler mod bedre vidende.

– Hun står og roser sig selv for at have ændret tidspunktet for pensionering, selv om hun gik til valg på at være imod det ændrede tidspunkt, siger Peter Christensen med henvisning til VK-regeringens tilbagetrækningsreform.

– Hun har kun gennemført to reformer – skattereformen og reform af førtidspension – hvor Venstre i øvrigt var med. De bebudede trepartsforhandlinger røg som bekendt på gulvet. Så det passer ikke at kalde den nuværende regering for en historisk reformregering, siger Peter Christensen.

Socialdemokraternes finansordfører John Dyrby Paulsen (S) tager dog regeringschefen i forsvar.

– Helle (Thorning-Schmidt, red.) sætter ikke kun lighedstegn mellem reformer og øget arbejdsudbud. På en lang række områder har den nuværende regering holdt styr på økonomien og holdt hånden under beskæftigelsen. En anden måde, regeringen har vist sin reformkurs, er den måde, vi er gået til folk, der står til at miste dagpenge, siger John Dyrby Paulsen.

– At sige, at vi kun har lavet to reformer, er ganske enkelt forkert, men det rigtige gode spørgsmål er jo, hvad Venstre selv har bidraget med af forslag til reformer i løbet af det seneste halvandet år. Svaret er ingenting, siger John Dyrby Paulsen, der skyder igen ved at pege på, at der under Lars Løkke Rasmussens regeringstid blev tabt 130.000 private arbejdspladser.

– Hvis man ser på de 18 måneder, der er gået siden valget, mener jeg, der er fuldstændig belæg for at sige, at vi er en reformregering. Under VK-regeringen fik konkurrenceevnen et gevaldigt los nedad. Vi har rettet op på de store afgifter, som VK indførte – fedtafgift, iværksætterskat og multimedieskat, siger John Dyrby Paulsen og medgiver, at trepartsforhandlingerne ikke blev til noget.

– Det var en bet, men de penge skal findes på en anden måde. Der er lavet store reformer, og lur mig, om ikke der kommer nogle flere store reformer i år. Og igen, jeg har ikke hørt noget fra Venstre, der bare har antydning af reformer, siger John Dyrby Paulsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu