Venstre stiller to krav til skatte-comeback

22. juni 2012 09:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre stiller to krav til skatte-comeback
Billede mangler

– Der er to ting, vi har lovet vores vælgere, at vi ikke kan være med til. Det første er at forringe vilkårerne for folkepensionisterne, og det andet at forringe beskatningen for boligejerne, siger finansordfører Peter Christensen til DR Nyheder.
De seneste dage har der været forvirring omkring Venstre og mulige skatteforhandlinger med regeringen.
Men i aftes meldte partiet ud, at de vil ‘gøre et sidste forsøg på at lave en aftale med perspektiv’.
Under Folkemødet på Bornholm i weekenden afviste Venstre en gang for alle regeringens skatteudspil med henvisning til, at de kun vil forhandle med udgangspunkt i deres eget skatteforslag. Hvilket de til gengæld var meget villige til.
Søndag rejste Venstres leder Lars Løkke Rasmussen til Rio de Janeiro til FN-klimatopmøde, og det fik politiske modstandere og politiske kommentatorer til at kritisere Venstre for ikke at ville forhandle en skatteaftale på plads.
Men Venstre er ikke smuttet endnu, sagde Løkke onsdag til DR Nyheder på en telefon fra Rio de Janeiro.
Lars Løkke Rasmussen var endda villig til at forhandle skat med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Rio de Janeiro – et tilbud som statsministeren dog afslog.
Her til morgen gør Lars Løkke Rasmussen på sin Facebook-profil så status over de seneste dage.
– Set lidt fra afstand har det været interessant at iagttage mediernes dækning af skatteforhandlingerne. Det handler mest om hvem, der er hvor – i Rio eller København – og mindre om indhold. Faktum er, at danskernes har brug for at få lettet deres økonomiske byrder, skriver han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu