Venstre tager afstand fra lærerformands »mistænkeliggørelse«

18. februar 2013 12:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre tager afstand fra lærerformands »mistænkeliggørelse«
Billede mangler

Det er en mistænkeliggørelse af professionshøjskolerne, når formanden for Danmarks Lærerforening forudser, at de vil se »lempeligt« på kommende optagelsessamtaler, da uddannelsesstederne bliver nødt til at tage studerende ind for at få penge via taxameterordningen.

 

Det mener Venstre, der har været med til at vedtage stramningen af optagelseskravene til læreruddannelsen.

»Enhver professionshøjskole, der lever op til de krav, som en uddannelsesinstitution skal leve op til, ved, at man ikke bare optager studerende over en bred kam for så at lade dem falde fra undervejs. Uddannelsesinstitutionerne har en klar forpligtelse til at engagere de studerende. Og jeg har som politiker en klar forventning om, at uddannelsesstederne lever op til det,« siger forskningsordfører Esben Lunde Larsen (V).

»Så jeg må tage afstand fra Anders Bondo Christensens mistænkeliggørelse af uddannelsesstederne,« fortsætter han.

Fra sommer bliver optagelseskravet til læreruddannelsen strammet, så kvote 1-ansøgere til alle landets 17 uddannelsessteder vil blive mødt med et krav om et karaktergennemsnit på minimum 7, og alle kvote 2-ansøgere skal igennem en optagelsessamtale, hvor det skal vurderes, om de er egnede til at blive lærere. Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, forudser, at optagelsessamtalen blot bliver en mulighed for professionshøjskolerne for at få fyldt pladserne ud.

»Rigtig mange læreruddannelsessteder er i bekneb for studerende, og derfor tror jeg, at man vil se meget lempeligt på de samtaler,« siger lærerformanden.

»Enhver ansvarlig uddannelsesinstitution tager det ansvar på sig, der ligger i at udbyde en uddannelse. Og jeg vil se det som noget meget, meget dårligt, hvis vi oplever spekulation af økonomisk karakter fra uddannelsesstedernes side. Så er der i hvert fald nogle rektorer og bestyrelser, der har et problem,« siger Esben Lunde Larsen og understreger, at han ikke deler samme frygt som Anders Bondo Christensen.

Stramningen af optagelseskravene er en del af den reform af læreruddannelsen, som regeringen, Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti vedtog i juni 2012.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu