Venstre tager gerne nøglerne til Statsministeriet i morgen

13. marts 2013 18:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre tager gerne nøglerne til Statsministeriet i morgen
Billede mangler

Onsdag kunne Socialdemokraterne notere den anden meningsmåling i træk foretaget af YouGov for Metroxpress, der giver Socialdemokraterne lavere opbakning fra vælgerne end Dansk Folkeparti.

 

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) påpeger, at det har kostet opbakning at rydde op efter forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Den udlægning kan politisk ordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby (V), ikke genkende.

»Når man hører, det er vores skyld, at de har dårlige meningsmålinger, er de kommet langt ned i argumentlisten. Hvis Socialdemokraterne synes, det giver knubs at tage ansvar, kan de aflevere nøglerne til Statsministeriet i morgen,« siger hun og påpeger, at VK-regeringen overtog et minus i dansk økonomi på 268 milliarder kroner fra SR-regeringen og afleverede et nettotilgodehavende på 92 milliarder kroner, hvilket ifølge ordføreren gjorde den nuværende regering i stand til at holde hånden under dansk økonomi.

Meningsmålingen, der er foretaget af YouGov for Metroxpress, giver Socialdemokraterne 16,5 procent af stemmerne, mens DF står til 17,8 procent, hvis der var valg i dag. Ved folketingsvalget i 2011 fik Socialdemokraterne 24,8 procent af stemmerne.

»Det, vi har gjort siden valget, er, at det er lykkedes os at stoppe blødningen af arbejdspladser, som Danmark oplevede under Lars Løkke Rasmussens (V) regeringstid, hvor han tabte 130 arbejdsplader hver eneste dag, han gik på arbejde som statsminister,« siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu