Venstre: Toginvestering er et knæfald for EL og SF

1. marts 2013 12:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre: Toginvestering er et knæfald for EL og SF
Billede mangler

Helt overordnet ser Venstre det som en positiv nyhed, at regeringen vil investere 27,5 milliarder kroner i infrastrukturen. Men oppositionspartiet er langt fra enig i den måde, som regeringen vil bruge pengene på.

 

»Det her tyder på, at man laver et knæfald for Enhedslisten og SF ved at fokusere ensidigt på den kollektive trafik,« siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V).

»Vi har brug for bedre veje, hvis vi vil skabe danske job og forbedre de danske virksomheders konkurrenceevne. Og der har vi en række grydeklare projekter til omkring ti milliarder kroner, der er klar til at blive iværksat med kort varsel. Det vil være fuldstændig forfejlet, hvis regeringen ser bort fra dem ved ensidigt at bruge alle pengene på udbygning af den kollektive trafik,« fortsætter han.

Milliarderne skal blandt andet bruges på at gøre togturene København-Odense og Odense-Aarhus hurtigere, så det kommer til at tage en time på hver strækning. Det mål er Venstre enig i, men Kristian Pihl Lorentzen mener ikke, at investeringen står mål med udbyttet.

»Derfor er vi tilfredse med, at det tager en time og ti minutter. Vi synes, det er en fejl at bruge så mange milliarder kroner på at få det ned på lige netop en time,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu