ANNONCE

Venstre tøver med ja til energiaftale

6. februar 2012 14:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre tøver med ja til energiaftale
Billede mangler

Stemningen mellem regeringen og Venstre ser nu ud til at tø op i forbindelse med de igangværende forhandlinger om en otteårig klimaaftale for energisektoren herhjemme.
Seneste har regeringen givet sig således, at forbrugerne slipper 300 kroner end først foreslået og erhvervslivet én milliard billigere, svarende til 300 kroner per medarbejder.
Hos Venstre er man dog fortsat bekymret for, om regeringens forslåede besparelser hos elselskaberne på 300 millioner kroner, der skal finansiere rabatten, holder i virkelighedens verden. El-selskaberne har nemlig tidligere meldt ud, at de får svært ved at spare.
“Tingene bevæger sig i mere og mere positiv retning. Men samtidig er det værd at understrege, at man af de besparelser, som regeringen kommer med, er meget flygtige. Det kan være svært at vurdere, om de i virkeligheden kan gennemføres,” siger klimaordfører Lars Christian Lilleholt (V) til Newspaq.
Han forventer at blive indkaldt til nye forhandlinger senere i denne uge med klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) for bordenden. Og her vil fokus være på at få sikekrhed for, at regeringen har hold i sine spareforslag.
Det nuværende forslag fra regeringen er blot 200 millioner kroner dyrere for erhvervsliv og forbrugere, end det de borgerlige selv fremlagde sidste år, men Lars Christian Lilleholt afviser, at Venstre tøver med opbakning til aftalen af taktiske årsager.
“Vi er ikke stædige i Venstre. Det er jo sådan, at regeringens udspil er kommet ovenpå finansloven, hvor der er ekstra skatter og afgifter for mere end fem milliarder kroner,” forklarer han om partiets tøven.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu