Venstre udnævner Enhedslisten til »hovedfjende«

17. marts 2013 10:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre udnævner Enhedslisten til »hovedfjende«
Billede mangler

Det er meget bekymrende, at over en fjerdedel af københavnerne har i sinde at stemme på Enhedslisten til efterårets kommunalvalg.

 

Sådan lyder det fra Venstre, som derfor udnævner Enhedslisten til »hovedfjende« i København i den kommende kommunalvalgkamp og opfordrer de øvrige borgerlige partier til at danne en fælles front mod venstrefløjspartiet.

»Det er stærkt bekymrende, og derfor siger vi, at nu handler det ikke så meget om, hvorvidt man kan vinde overborgmesterposten eller ej. Nu handler det om københavneren med bil og københavneren, der er interesseret i en lav skatteprocent, og at der bliver kæmpet for dem,« siger hovedstadsordfører og Venstres spidskandidat i Region Hovedstaden, Martin Geertsen (V).

En Gallup-måling foretaget for Berlingske viste lørdag, at Enhedslisten står til 27 procent af stemmerne i København til november. Ved kommunalvalget i 2009 fik partiet 10,9 procent.

Martin Geertsen frygter en trafikpolitik, der vil jage bilisterne ud af byen, og en økonomisk politik, der vil gøre det dyrere at være københavner, hvis Enhedslisten fastholder den opbakning.

Han anerkender, at det er københavnere selv, der i Gallup-målingen giver Enhedslisten en opbakning på 27 procent, og derfor skal opfordringen til at gå Enhedslisten på klingen også ses som et opråb til de borgerlige i København.

»Min opfordring er i høj grad til indvortes brug. Borgerlige vælgere, tillidsfolk og politikere i København bliver i langt højere grad end hidtil nødt til at udfordre Enhedslisten på den politik, som jeg tror, at vi risikerer at komme i, hvis ikke vi gør noget allerede nu,« siger han.

Hos Enhedslisten taler man – endnu – ikke om socialistiske eksperimenter, som Martin Geertsen frygter.

Partiets spidskandidat, Morten Kabell (Ø), vil først og fremmest bruge de 27 procent af stemmerne til at styrke alliancen med Socialdemokraterne og SF, og Enhedslisten vil fortsat pege på Frank Jensen (S) som overborgmester.

»Det kommende valg er ikke et præsidentvalg om overborgmesterposten. For os er det vigtigt, at S, SF og Enhedslisten styrer byen sammen. Vi ved godt, at S kan gå efter magten sammen med de borgerlige partier, men dette er et signal om, at de skal gå i en anden retning sammen med os,« siger Morten Kabell til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu