Venstre vil ændre »groteske« ambulanceregler

21. april 2013 11:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre vil ændre »groteske« ambulanceregler
Billede mangler

Det er »fuldstændigt grotesk«, at 69-årig mand måtte over en i anden ambulance, da han blev fundet bevidstløs efter et cykelstyrt i Region Sjælland, men befandt sig i en ambulance fra Region Hovedstaden.

 

Det siger Venstres folketingsmedlem Martin Geertsen (V), der »vil have patienten i centrum – ikke regionerne«.

»I første omgang vil jeg bede sundhedsministeren om at indhente informationer om, hvordan politikere i de to regioner har tænkt sig at arbejde bedre sammen, så vi undgår lignende episoder. Hvis regionerne ikke makker ret, må vi jo have ministeren på banen for at tvinge et samarbejde igennem,« siger Martin Geertsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Ekstra Bladet skriver søndag, at den 69-årig mand, Kaj Flindt, blev fundet af en ambulancefolk fra Region Hovedstaden 50 meter inde i Region Sjælland, og at han senere – på vej ind i ambulancen – blev nødt til at skifte til en ambulance fra Region Sjælland, som netop var ankommet.

Kaj Flindt blev kørt på Køge Sygehus 39 kilometer fra skadestedet og 15 kilometer længere væk end Herlev Hospital, hvor den første ambulance ville have afleveret ham.

Hos Region Hovedstaden fortryder man ikke, at man ventede på en ny ambulance fra naboregionen.

»Patienten var Region Sjællands opgave, når han er faldet i deres region. Derfor skulle han indlægges på et hospital der. Vi ville ikke bortføre ham til et hospital i Region Hovedstaden,« siger leder af ambulanceberedskabet i Region Hovedstaden, Jan Nørtved, til Ekstra Bladet.

For hovedpersonen selv er det uforståeligt, at han skulle flyttes fra en ambulance til en anden.

»Hvis der havde været noget med mit hoved, så kunne det have været katastrofalt at stå og vente på en ny ambulance,« siger Kaj Flindt til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu