Venstre vil diskutere kontanthjælp med regeringen

3. februar 2013 11:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre vil diskutere kontanthjælp med regeringen
Billede mangler

– Jeg synes, det er skræmmende tal, der viser, at det for alt for mange danskere ikke kan betale sig at arbejde. Det system, vi har skruet sammen i dag, betyder, at rigtig mange danskere ikke har en motivation til at tage et arbejde.

 

Sådan siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V), i kølvandet på Dansk Arbejdsgiverforenings (DA) arbejdsmarkedsrapport, der viser, at Danmark er det land, hvor det bedst kan betale sig ikke at arbejde i forhold til Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.

Rapportens konklusion får Venstre til at kræve regeringen i arbejdstøjet:

– Tallene gør, at vi forøger vores krav til, at regeringen kommer i gang nu. Vi har præsenteret vores ønsker tilbage i september sidste år, og har sådan set bare ventet på, at regeringen internt bliver enige om, hvad den vil spille ud med på kontanthjælpsområdet, siger Kristian Jensen.

Venstre mener, at man blandt andet skal kigge på, hvilken ydelse unge, der hverken er fyldt 30 år eller har børn, skal have. Det tidligere regeringsparti mener desuden, der skal ses på, hvorvidt flere unge skal pålægges at tage en uddannelse, hvis de vil have penge fra det offentlige.

– Det er nogle af de ting, vi fra Venstres side gerne vil pege på, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Gjorde I nok på området i de 10 år, I selv havde magten?

– Jeg tror altid, man kan sige, at man kunne have gjort mere. Men vi har faktisk gjort en del for hele tiden at bruge arbejdsmarkedssystemet til at motivere og uddanne, og gennem flere år lavede vi også reformer, der stiller stadig stigende krav. Men nu kan vi bare se, at det, der er gjort, ikke er nok. Derfor er den kontanthjælpsreform, vi allerede talte om under VK-regeringen, bydende nødvendig, siger Kristian Jensen.

Lørdag præsenterede Enhedslisten en række forslag til en kontanthjælpsreform. Venstre mener, at Enhedslistens ønsker, hvis de realiseres, gør problemerne endnu større:

– Det er krav, der gør, vi kommer længere væk fra, at det kan betale sig at arbejde, siger Kristian Jensen.

Regeringen forventes at præsentere sit udspil til en kontanthjælpsreform i løbet af kort tid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu