Venstre vil følge Mögers TV debut tæt

21. januar 2013 16:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre vil følge Mögers TV debut tæt
Tidligere skatteminister Thor Möger skifter politik ud med et job som tv-vært.
Thor Möger

Tidligere skatteminister Thor Möger skifter politik ud med et job som tv-vært.

Partiet regner med, at både DR og Thor Möger er opmærksomme på den tidligere ministers fortid, når han indtager rollen som TV-vært.

 

Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, ønsker sin politiske modstander »tillykke med det flotte job«. Han regner med, at både DR og Thor Möger selv er opmærksomme på SFerens nære fortid, når TV-programmet, der har fået titlen »Gadens Parlament«, går i luften.

– Det kan se problematisk ud, men det er hans ansvar, at han kan formidle det. Vi kan og vil ikke blande os i, hvem DR ansætter . Men vi har en forventning om , at DR sørger for, at det er en neutral vært, man nu får, siger kulturordføreren.

Thor Mögers skifte fra Christiansborg-politiker til værtsrollen på TV er langt fra unik i Danmark, og både miljøkommissær i EU, Connie Hedegaard, og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har før taget springet.

Og det behøver derfor slet ikke være et problem med en politisk fortid, understreger Michael Aastrup Jensen.

– Thor Mögers skifte er måske lidt mere direkte, end vi har set før i tiden, men jeg har en klar forventning om, at DR har haft den nødvendige snak med ham. Han får også redaktører, som vil holde øje med ham, siger Venstre-manden.

– Han går fra at være en af hjernerne bag SF til rollen som neutral vært på et debatprogram. Det er et stort spring, og det skal både han og DR kunne håndtere.

Michael Aastrup Jensen forventer, at programmet især i begyndelsen vil trække mange seere, der skal se den tidligere skatteminister folde sig ud som vært. Og også i Venstre vil man med garanti holde øje med debuten.

– Jeg tror, det vil blive et meget set program i starten, for alle vil være nysgerrige. Og vi forventer også at blive inviteret, så vi også kan komme til orde.

– Det bliver spændende, hvordan Thor vil rulle det ud, slutter kulturordføreren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu