Venstre vil give ekstra SU til iværksættere

12. marts 2013 12:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre vil give ekstra SU til iværksættere
Billede mangler

En god idé, der kan skabe vækst og arbejdspladser, skal udløse et ekstra års SU.

 

Det mener Venstre, der tager forslaget med til tirsdagens SU-forhandlinger med uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Konkret foreslår Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig (V), at man udlodder et ekstra års SU til de 100 studerende, der har en idé med potentiale til at skabe vækst og arbejdspladser.

»Vi foreslår, at vi udlodder 100 iværksætterstipendier, så man efter sin uddannelse kan få et års ydelse svarende til SU, hvor man får mulighed for at folde en idé, man har udviklet, mens man læste, ud,« siger Mads Rørvig.

Han forestiller sig, at det er universiteterne, der skal identificere de ideer, der har det største potentiale og de »bedste forudsætninger for at skabe nye arbejdspladser«.

»I Danmark har vi mange iværksættere, men vi har få vækst-iværksættere, altså folk, der inden for en kort årrække skaber vækst og arbejdspladser. Dem skal vi gøre en masse for at understøtte,« siger han.

Morten Østergaard bliver præsenteret for Venstres forslag tirsdag eftermiddag, og Mads Rørvig forventer, at han vil tage pænt imod det.

»Det er en relativt beskeden investering, der vil koste syv til ti millioner kroner ud af et SU-budget på 18 milliarder kroner,« siger han.

Forslaget fra Venstre lægger sig tæt op ad en undersøgelse fra de selvstændiges a-kasse, ASE, der for kort tid siden konkluderede, at flere studerende er villige til at tage springet ud i en tilværelse som selvstændig, hvis de modtager en mindre ydelse i begyndelsen.

Tirsdag er først Dansk Folkeparti og derefter Venstre og de Konservative inviteret til forhandlinger i Uddannelsesministeriet. Efter planen mødes parterne ved forhandlingsbordet igen allerede onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu