Venstre vil gøre SUen mere fleksibel

22. februar 2013 12:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre vil gøre SUen mere fleksibel
Billede mangler

De studerende, der er klar til at trykke speederen i bund og tage flere fag end normeret, skal belønnes økonomisk.

 

Det mener Venstre, der vil gøre SUen mere fleksibel for at sikre, at de studerende hurtigere kommer igennem studiet.

»Studieaktiviteten skal i højere grad afspejle SUen. Det vil sige, at hvis man for eksempel et semester siger: »Der kan jeg godt lige give den en ekstra skalle«, så skal man også kunne få noget mere i SU,« siger Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig (V).

»Det er i sidste ende en god forretning for staten, for så bliver man hurtigere færdig og kommer ud på arbejdsmarkedet,« siger han.

Mads Rørvig peger på, at man med regeringens udspil som udgangspunkt er tilmeldt alle eksamener, og derfor kan der ikke opstå situationer, hvor man vil blive skåret i SUen.

»Der er ikke nogen, der bliver økonomisk straffet, men jeg synes, vi skal belønne dem, der har overskud til at tage et fag mere. Det er en gulerod i forhold til at tage et fag ekstra eller tage på sommerskole,« siger Mads Rørvig.

Venstre er som det første parti inviteret over til uddannelsesminister Morten Østergaard (R) for at diskutere de kommende SU-forhandlinger, efter at regeringen i tirsdags fremlagde sit bud på en SU-reform.

Regeringen lægger blandt andet op til at fjerne det sjette SU-år for studerende, der er mere end to år om at begynde en uddannelse efter adgangsgivende eksamen. Venstre har tidligere ønsket helt at sløjfe det sjette SU-år, men det står partiet ikke længere stejlt på.

»Vi skal høre i detaljer, hvad han har tænkt sig, og hvordan den her to års-regel i praksis skal fungere. Hvis ministeren er fast i kødet på, at man skal have et sjette SU-år, skal vi sørge for, at det bliver målrettet dem, der har et behov«, siger Mads Rørvig, der dog vil være parat til at stryge det sjette SU-år.

»Når man har en uddannelse, som Morten Østergaard og universiteterne siger tager fem år, så bør man sigte efter at gøre den færdig på fem år, og dermed få SU i fem år.«

Også i forhold til støtten til de hjemmeboende, de såkaldte cafépenge, er Venstre klar til at forlade sit synspunkt om helt at sløjfe dem.

»Umiddelbart synes jeg, at den løsning, hvor man målretter cafépengene til dem, der har behov, er en fornuftig måde at gøre det på,« siger han.

Venstre er dog ikke enig med regeringen, der vil fjerne 1,08-reglen. Det er en »god gulerod«, mener Mads Rørvig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu