Venstre vil have minister til at se på dødsfald

8. marts 2013 06:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre vil have minister til at se på dødsfald
Billede mangler

Venstre kræver sundhedsminister Astrid Krag (SF) på banen i forbindelse med tre uventede dødsfald inden for en måned på lukkede psykiatriske afdelinger i hovedstaden.

 

»Det er vigtigt, at man som patient kan føle sig fuldstændig sikker, hvis man bliver indlagt i psykiatrien,« siger psykiatriordfører Jane Heitmann (V) til Berlingske Nyhedsbureau. Hun har derfor torsdag bedt Astrid Krag forholde sig til sagen, hvor to mandlige patienter døde med et døgns mellemrum i midten af januar i år på Psykiatrisk Center Københavns lukkede afdeling ved Bispebjerg. 17. februar døde en kvinde, der var indlagt på Psykiatrisk Center Nordsjællands lukkede afdeling i Hillerød.

Onsdag sagde Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, til politiken.dk, at metadon og en blanding af anden medicin utvivlsomt har spillet en rolle i forhold til dødsfaldene. Regionen vil nu undersøge alle patienter, der det seneste år har fået en kombination af antipsykotisk medicin og beroligende medicin, samtidig med at de har indtaget morfin-præparater som metadon.

»Dødsfaldene må give anledning til, at man spørger sig selv, om sikkerheden i psykiatrien omkring medicinering er optimal. Man kan ikke afvise, at det samme kan ske andre steder. Derfor er det påkrævet, at sundhedsministeren kommer på banen,« siger Jane Heitmann.

Hun glæder sig over, at embedslægen er gået ind i sagen. Når der ligger en redegørelse fra embedslægen og et svar fra ministeren, vil Jane Heitmann tage stilling til, om Astrid Krag skal kaldes i samråd, eller om der skal indkaldes til forespørgelsesdebat.

Region Hovedstaden har bebudet, at man selv gennemgår en række patientforløb.

»Som udgangspunkt synes jeg, man skal hilse alle initiativer velkommen, men det er lidt spøjst, at man går i gang med at undersøge sig selv,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu