Venstre vil have nulvækst de næste otte år

11. april 2012 10:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre vil have nulvækst de næste otte år
Billede mangler

De næste otte år bør de offentlige udgifter i Danmark sættes i bero, “det vil reelt betyde nulvækst,” lyder det fra Venstre i en ny velfærdsudmelding, som går imod partiets tidligere politik på området.
Indtil nu har Venstre foreslået en årlig vækst på 0,8 pct. i de offentlige udgifter, men i en ny udmelding ønsker partiet, at væksten holdes på nul pct. de næste otte år, skriver Berlingske.
Nulvæksten vil skabe et overskud på 30 milliarder kroner – eller ca. dobbelt så meget som regeringen forventer at hente på sine reformer inden 2020 – som skal bruges på skattelettelser, forklarer Venstres næstformand, Kristian Jensen.
“Først og fremmest skal der være styr på økonomien og i det omfang, der så bliver råderum, skal pengene bruges til at sætte skatten ned,” siger Kristian Jensen til Berlingske.
Udmeldingen kommer efter at både SF og Socialdemokraterne har understreget, at danskerne må indstille sig på økonomisk trænge tider indtil 2020. SF’s politiske ordfører, Jesper Petersen, afviser dog, at nulvækst er vejen frem, og siger at væksten i stedet skal være “meget behersket.”
Kilde: Berlingske

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu