Venstre vil se på erfaringer inden babylugen åbnes

1. februar 2013 09:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre vil se på erfaringer inden babylugen åbnes
Billede mangler

Venstre er ikke umiddelbart klar til at hoppe på den politiske vogn, der vil forsøge sig med såkaldte »babyluger«, så forældre anonymt kan aflevere et spædbarn, hvis de af den ene eller anden grund ikke kan tage sig af det.

 

– Før vi begynder at overveje det her, så er vi nødt til at kende de udenlandske erfaringer på området lidt nærmere. Det er et meget kompliceret område. Der er positive erfaringer, men der er også negative erfaringer, og derfor er det selvfølgelig relevant at få undersøgt de udenlandske erfaringer, siger sundhedsordfører Sofie Løhde (V) til Berlingske Nyhedsbureau.

– Vi kan glæde os over, at vi ikke har en situation, som de har nogle steder i udlandet. Og derfor skal vi heller ikke træffe nogen forhastede beslutninger, fortsætter hun.

SFs sundhedsordfører, Özlem Cekic (SF), foreslår, efter der blev fundet en nyfødt pige i en sportstaske på Vesterbro torsdag, at der skal være en forsøgsordning på to år med babyluger på skadestuer, hvor personalet bliver alarmeret, når der bliver lagt et barn i babylugen.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er med på idéen, mens de Radikale er mere skeptiske.

– Jeg er meget åben for at diskutere, hvad vi skal gøre, men jeg synes, at vi skal have en åben tilgang til det, siger sundhedsordfører Camilla Hersom (R).

Hun mener ikke, at der er nogen garanti for, at en babyluge vil blive brugt af dem, der har behov for det.

– Det kræver helt banalt, at man ved, at babylugen eksisterer. Og jeg kunne godt forestille mig, at nogle af de her børn er børn af kvinder, som er her illegalt. Så allerede der har vi en udfordring, siger Camilla Hersom.

Men der skal gøres noget, selv om hittebørn ikke er et hverdagsproblem i Danmark, understreger den radikale ordfører.

– Vi kan ikke leve med, at raskfødte børn dør i Danmark, fordi ingen vil tage vare på dem. Hvis moderen ikke kan eller vil af forskellige årsager, så må samfundet tage over. Sådan skal det være i Danmark, siger hun.

Den lille pige, der blev fundet torsdag, overlevede, da en forbipasserende mand fik hende ind i en varm bil og bragte hende til behandling på Rigshospitalet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu