Venstre vil spare 200 mio. mere på SU-reform

4. marts 2013 14:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstre vil spare 200 mio. mere på SU-reform
Billede mangler

Regeringen regner med at kunne hente to milliarder kroner til statskassen på en kommende SU-reform, men Venstre mener, at der kan spares endnu mere.

 

Partiet ønsker at fastsætte loftet over, hvor mange ungdomsuddannelser man kan starte på og samtidig få SU, til tre. Det vil ifølge Venstre spare staten 200 millioner kroner, skriver dr.dk. Regeringen har i sit udspil lagt op til et loft på fem ungdomsuddannelser.

»Vi mener, at det er lige luksuriøst nok, at man kan skifte mellem fem forskellige ungdomsuddannelser,« siger forskningsordfører Esben Lunde Larsen (V) til dr.dk.

Han er overordnet godt tilfreds med regeringens udspil, men mener altså, at der er steder, hvor man kan gå endnu længere.

»Jeg er overbevist om, at når unge kan se, at de har op til tre valg til at få fundet den rette ungdomsuddannelse, så vil det også helt naturligt lægge nogle begrænsninger på, hvor man bevæger sig hen,« siger Esben Lunde Larsen.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) siger, at regeringen har valgt et loft på fem ungdomsuddannelser for ikke at ramme studerende, der ikke spekulerer i såkaldt SU-rytteri.

»Det er den balance, vi har fundet i vores forslag. Men nu glæder jeg mig til at komme i gang med forhandlingerne,« siger han til dr.dk.

Venstres forslag er et blandt flere, som der i øjeblikket regnes på i Uddannelsesministeriet.

Morten Østergaard indledte i sidste uge forhandlinger om en reform af SU-systemet, og forligspartierne har stillet en række spørgsmål, som der lige nu kigges på i ministeriet.

Folketinget har mødefri uge, og forhandlingerne ventes genoptaget i starten af næste uge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu