ANNONCE

Venstre vil straffe au pair-misbrugere

16. januar 2012 12:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Venstre vil straffe au pair-misbrugere
Billede mangler

Grov udnyttelse af au pair-piger skal koste dyrere hos dommeren.
Sådan lyder det nu fra Venstre oven på regeringens tanker om at ændre markant på den nuværende au pair-ordning.
“Jeg er ikke så blåøjet naiv, at jeg ikke ved, der sker andet, end au pair-ordningen var beregnet på,” siger gruppeformand i Venstre, Kristian Jensen.
Han mener som udgangspunkt, at ordningen i dag er fin, men er villig til at se på to ting: om man kan udbrede ordningen, så flere kan få gavn af den i Danmark, og om man kan straffe hårdt nok, hvis au pair-pigerne udnyttes.
“Vi skal kigge på, hvad konsekvensen er, hvis man bruger au pair-ordningen anderledes, end den er tænkt. Og om der så er de rigtige konsekvenser,” siger Kristian Jensen.
Spørgsmål: Skal jeg forstå det sådan, at du have strengere straffe i de tilfælde, hvor der findes misbrug af au pair-piger og ånden i selve ordningen sted?
“Du skal forstå det sådan, at det er en god ordning, vi har. Men at hvis man bryder den, så kommer der også en konsekvens, der kan mærkes,” lyder det fra Venstres gruppeformand.
Kristian Jensen mener ikke, at man skal sætte betalingen på de månedlige 3.150 kroner op; et beløb man får som au pair udover kost og logi.
“Man skal ikke bare kigge på betalingen. Au pair betyder jo ‘på lige vilkår’, og det er at deltage i familielivet, i ferier og den slags,” siger han.
I dag er en au pair ikke ansat med løn via en arbejdstilladelse, men er her blot i landet på en kortopsigelig opholdstilladelse og får formelt set lommepenge. Det mener Kristian Jensen ikke skal ændres.
“Au pair-ordningen er stadigvæk en introduktion til dansk kultur og ikke til dansk arbejdsliv. Derfor holder vi i Venstre fast i, at der er nogle helt særlige ting, der gælder, når man er i Danmark om au pair,” slår gruppeformanden fast.
En undersøgelse lavet af Gallup for FOA viser, at 69 pct. af danskerne ser au pair-begrebet som et arbejdsforhold frem for kulturel udveksling.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu