Venstrefløjsveteran vil i Folketinget

13. februar 2013 14:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Venstrefløjsveteran vil i Folketinget
Billede mangler

57-årige Søren Søndergaard, der i dag er europaparlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, vil tilbage i Folketinget.

 

Det skriver Information.

Tidligere på året meddelte Søren Søndergaard, at han siger farvel til EU-politik og dermed ikke genopstiller til europaparlamentsvalget i 2014.

Det sker til fordel for ønsket om at komme tilbage i Folketinget.

»Den politiske situation trigger mig helt vildt,« siger han til Information.

»Vi har fået en ny regering, som viderefører den gamles politik. Tilliden styrtdykker, og kom der valg i dag, ville Socialdemokraterne og SF lide et gigantisk nederlag,« siger den tidligere udenrigsordfører.

Søren Søndergaard var folketingsmedlem fra 1994 til 2005, hvor han faldt for Enhedslistens rotationsprincip, der betyder, at et medlem af Folketinget ikke kan blive genvalgt som kandidat på partiets årsmøde, når personen har siddet i Folketinget i syv år.

Efter Folketinget sad Søren Søndergaard i Gladsaxe byråd for Enhedslisten, indtil han som suppleant kom i Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU i 2007. I 2009 blev han valgt som spidskandidat ved parlamentsvalget.

Både Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), og finansordfører Frank Aaen (Ø) falder for rotationsprincippet ved næste valg. Om politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) kan genopstille afhænger af, hvornår valget udskrives.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu