ANNONCE

Venter i årevis på erstatning

20. december 2020 21:06 | Af: Newsbreak.dk

Det burde koste staten penge, at vi skal sidde standby så længe, siger en nabo til de kommende højspændingsmaster gennem Vest- og Sydjylland.

Venter i årevis på erstatning
Planerne om ledningerne har været undervejs i årevis. (Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)

(Citathistorie fra Jyllands-Posten)

Mere end 300 jyske husstande må vente i flere år på at få erstatning fra staten, skriver Jyllands-Posten.

For omkring et år siden fremlagde Energinet sit endelige forslag til den 170 km lange linjeføring for de kommende højspændingsledninger mellem Holstebro og den dansk-tyske grænse. 69 husstande ligger inden for 80 m og har derfor ret til at blive eksproprieret, mens 242 husstande ligger mellem 80 og 280 m fra ledningerne og har derfor krav på en økonomisk kompensation.

En lang række familier har gjort det klart, at de ikke ønsker at bo tæt på de højspændte ledninger og derfor vil flytte. Fra Energinet var meldingen oprindeligt, at de berørte familier ville få en afklaring om ekspropriation og erstatning inden september 2020. Siden er deadline blevet rykket til 2021.

Pludselig udskudt

Men nu lyder det fra Energinet, at aftalerne med lodsejerne først forventes færdige i 1. kvartal 2023.

– Det burde koste penge for dem, at vi skal sidde standby så længe, siger Kristina Brink, der bor på Engholmvej uden for Årre – mindre end 80 m fra de kommende master. Familien venter på penge fra staten, så den kan komme videre i livet.

Projektleder i Energinet Christian Jensen forklarer den øgede ventetid med, at selskabet i udarbejdelsen af en miljøkonsekvensrapport for projektet har haft vanskeligt ved at opfylde Energistyrelsens krav. Han beklager en “urimelig lang ventetid”.

– Det er ikke godt nok, siger Christian Jensen, der ikke kan garantere, at den nye tidsplan holder.

– Der kan stadig dukke noget op, som ændrer på planerne, står der i et brev, som han netop har sendt ud til de berørte familier.

Minister beklager

Klimaminister Dan Jørgensen skriver i en mail, at han har “stor sympati for de borgere, der bliver berørte af forsinkelsen. Det har allerede været en meget lang proces”.

Venstre vil efter nytår forsøge at samle flertal i Folketinget for et forslag, der skal pålægge regeringen at indkalde til forhandlinger om en aftale, der skal styrke borgernes retssikkerhed, når offentlige myndigheder griber ind i borgernes ejendom.

– Procestiderne skal bringes ned, siger forsyningsordfører Carsten Kissmeyer (V).

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu