Venter på afgørende tip: Eftersøgning indstillet

2. februar 2019 11:37 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Politiet har indstillet den aktive eftersøgning af Peder Madsen Høgh, der senest er set 15. januar.

Det er ikke fordi, Østjyllands Politi har opgivet at finde den 67-årige mand fra Randers, der senest er set med sikkerhed den 15. januar.

Problemet er bare, at der – som tiden er fremskreden – ikke er flere spor at gå efter. Det oplyser Østjyllands Politi til Newsbreak.dk. Aktuelt betyder det, at den aktive del af eftersøgningen er indstillet.

– Som det er lige nu, gør vi ikke noget aktivt i eftersøgningen. Hvis vi får nye oplysninger, følger vi op på dem, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsmedarbejder hos politikredsen.

Tidligere har politiet appelleret til borgere i og omkring Randers. Hjælp ved for eksempel at kigge i udhuse, skure og den slags steder, hvor han kan være søgt hen, lød det.

Lod pungen være

17. januar blev manden meldt savnet, og politiet forsøgte selv at finde ham, men da det ikke bar frugt, blev Høgh efterlyst i offentligheden. Det er stadig formodningen, at den 67-årige er i Randers-området, og det er der flere årsager til.

Først og fremmest har manden forladt sin hjem uden mobiltelefon og pung, hvilket alt andet lige gør det svært at rejse ret langt i Danmark, men det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at han alligevel har forladt byen.

Der er dog ingen digitale spor, der antyder eller beviser netop det.

Stor bekymring

Lone Hald, der i mere end otte år havde et forhold til manden er dybt bekymret og dybt involveret i efterlysningen og -søgningen af den 67-årige mand, selv om de ikke længere er et par, fortalte Lone i fredags til Newsbreak.

– Det er mærkeligt, når man ikke ved noget. Det er vildt underligt. Der sidder den her følelse af, at man ikke helt ved, hvad der er sket, eller hvor han er. Han havde jo stadig sine ting hjemme, men han er der jo ikke. Det er nok det, som jeg går og tumler mest med, sagde hun.

Politiet beskrev over for Newsbreak allerede 18. januar, at der kan være tale om, at den 67-årige forlod sit hjem i såkaldt nedtrykt sindstilstand. Til gengæld er der ikke noget, der tyder på, at han har nogle fysiske problemer eller besværligheder.

Kontakt politiet

Manden bor på Niels Ebbesens Vej i Randers. Politiet har ikke oplysninger om, at manden tidligere er forsvundet.

Peder Madsen Høgh beskrives som:

  • 67 år
  • 175 til 180 centimeter høj
  • Spinket, nærmest ranglet af bygning
  • Har gråt, mellemlangt hår (mere gråt og lidt længere end på billedet af ham)
  • Bærer briller
  • Han er muligvis iført en hvid dunjakke
  • Han har en speciel, nærmest småløbende gang

Har du oplysninger om, hvor Peder Madsen Høgh kan befinde sig, eller ser du ham, så kontakt Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu