Verden Rundt

4. februar 2013 17:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden Rundt
Billede mangler

Køb ren luft på dåse

KINA: Chen Guangbiao, en kinesisk milliardær, er træt af den forurenede luft i Beijing. Han har derfor taget sagen i egen hånd og sat gang i produktionen af ren luft på dåse. Det sker efter at millionbyen i længere tid har ligget alarmerende højt på Air Quality-indekset, skriver stuff.co.nz. Det luftige indhold kommer med forskellige smag: Uberørte Tibet, Post-industrielle Taiwan og Revolutionerende Yan’an.

Det kan lyde som en practical joke, men manden bag har et seriøst budskab:

– Hvis ikke vi begynder at tage os af miljøet, vil vores børn og børnebørn måske gå rundt med gasmasker og oxygen-tanke på ryggen, sagde han ved offentliggørelsen af de iltrige dåser.

Prisen for at inhalere en dåse er fem yuan, svarende til 4,50 danske kroner.

Gud kan afgøre football

USA: Da Superbowl natten til mandag dansk tid blev afgjort, troede hver fjerde amerikanske tilskuer, at Gud havde en afgørende finger med i spillet. Det viser en meningsmåling, som Public Religion Research Institute har foretaget, skriver NBC Sport. Meningsmålingen er foretaget blandt 1.033 vilkårligt udvalgte amerikanere. Den viser også, at lidt over halvdelen af de adspurgte mener, at Gud belønner de troende amerikanske fodboldspillere med godt helbred og høje lønninger.

Dr. Robert P. Jones, som er direktør i Public Religion Research Institute, mener, at sportbranchens voksende kynisme har fået tilhængerne til at finde nye årsager til, hvorfor et hold vinder frem for et andet.

– I en tid hvor professionel sport er drevet af dollars og statistikker, ser et betydeligt antal amerikanere en guddommelig hånd på færde.

Amerikansk fodbold er nationens mest sete sport. Om Gud har indflydelse på andre sportsgrene, melder undersøgelsen ikke noget om.

Middagslur i retten koster dommer jobbet

RUSLAND: Den russiske dommer Yevgeny Makhno er trådt tilbage fra sit job, da han faldt i søvn under en retssag om bedrageri. En retssag han selv var i gang med at dømme. Halvvejs gennem retsmødet lagde den sagsøgtes familie mærke til, at dommerens hoved hang noget tungt ned på skulderen, og de valgte at filme ham, skriver Daily Mail. Den søvnige dommer afholdte sig heller ikke fra at lege med sin telefon under retsmødet, som han afsluttede med at idømme den sagsøgte fem års hård samfundstjeneste.

Efterfølgende prøvede han at undskylde sig med, at han lyttede med sine øjne lukket, men da den sagsøgtes familie havde fanget ham på video, måtte han fratræde sin stilling. Hvis han ønsker at genoptage arbejdet som dommer, kræver det, at han består alle sine eksamener på ny.

Den sagsøgte vil blive indkaldt til et nyt retsmøde, hvor en anden, forhåbentlig mindre søvnig dommer skal vurdere hans sag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu