Verden rundt

5. februar 2013 18:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden rundt
Billede mangler

Ikke helt så højt, men hurtigere

Felix Baumgartner, der i oktober forbløffede verden med sit frie fald fra en ballon på kanten af rummet, hoppede ikke ud fra helt så stor højde som først antaget, men drønede til gengæld mod jorden hurtigere end først registreret.

Ifølge Sky News og Red Bull, der sponsorede rekordforsøget, hoppede den østrigske vovehals ud fra 38.969 meters højde, hvilket er 75 meter lavere end den første registrering lød.

Til gengæld viser fintællingen, at det gik hurtigere nedad, mens Felix Baumgartner inde i sin specielle trykdragt koncentrerede sig om at holde sig lodret.

Oprindelig blev hans topfart gennem jordens atmosfære opgjort til 1.342 kilometer i timen, men nu er hastigheden korrigeret – opad – til 1.357 kilometer i timen.

– Han sprang fra en position lidt lavere, men bevægede sig til gengæld lidt hurtigere og det er spændende, siger projektets tekniske chef Art Thomson.

BNB

Popstjerne kronrager sig i skam

Kærlighedens pris kan være høj. Den 20-årige japanske popstjerne Minami Minegishi fra pigegruppen AKB48, har barberet sit ellers flotte, lange sorte hår af i skam over at være fotograferet, mens hun forlod sin kærestes lejlighed. Kæresten hedder Alan Shirahama, og er danser i et boyband.

Ifølge BBC brød hun dermed popgruppens helligste regel – ikke at date fyre, for at opretholde illusionen blandt deres fans om pigernes uskyld.

Løftebruddet blev fanget af en paparazzifotograf og offentliggørelsen førte til oprør både blandt gruppens andre medlemmer og gruppens fans – som ifølge BBC primært består af mænd.

En fan skrev dog på Twitter: »Hvad skal denne offentlige henrettelse vise. Det ligner noget fra krigen eller fra en diktaturstat.«

Minegish har været med siden gruppens start og bedyrer på en tårevædet video, at hun vil forblive medlem og af hele sit hjerte fortryder. AKB48 består i øvrigt af 90 medlemmer, opdelt i teams med forskellige roller for at fastholde eksponeringen og indtjeningen.

BNB

Her er Kim Jung-Uns smarthpone

Nordkoreas leder Kim Jong-Un, eller rettere hans telefon, er blevet genstand intense studier, efter et billede i de nordkoreanske medier har vist, at han er i besiddelse af noget, der ligner en smartphone. Nordkoreas mobilnetværk blev først etableret i 2008.

Alene det, at der er tale om et stykke elektronik, som kun den absolutte elite går rundt med i lommen i et land, hvor adgangen til internettet er næsten lige så begrænset, betyder, at analytikere i Sydkorea har sat sig for at identificere mærket på telefonen, skriver Sky News med citater fra avisen Joong Ang Ilbo.

At det ikke er en Samsung, fremstillet hos naboen i syd og ej heller en iphone fra USA er en naturgiven ting blandt eksperterne i Sydkorea. De er derfor nu nået til enighed om, at der er tale om en HTC-model – fremstillet i Taiwan.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu