Verden Rundt

6. februar 2013 15:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden Rundt
Billede mangler

Matematiker opdager primtal med 17 millioner cifre

 

USA: 17.426.170. Så mange cifre har det største primtal, man nogensinde har regnet sig frem til. Det er matematikeren Curtis Cooper fra University of Central Missouri, der har regnet sig frem til det store primtal. Det skriver NBCNews.com. Tallet er fundet ved hjælp af et stort computernetværk med titlen »Great Internet Mersenne Prime Search«, som råder over 360.000 processorer, der kan håndtere 150 trillioner tal i sekundet.

– Fundet af primtallet svarer til at bestige Mount Everest, siger George Woltman, manden bag det store computernetværk, til NBCNews.com.

Efter opdagelsen af det store primtal blev det naturligvis dobbelt-tjekket af andre researchere og computere.

Har du glemt, hvad et primtal er, kommer der her en forbrugeroplysning: Et primtal er et tal større end 1, der ikke er deleligt med andre hele positive tal end 1 og tallet selv, eksempelvis 3, 5 og 7 og så videre.

BNB

Stewardesse fyret for at give passagerer fuckfinger

RUSLAND: Man skal tænke sig om, inden man uploader billeder af sig selv på de sociale medier. En russisk stewardesse er blevet fyret af luftfartsselskabet Aeroflot, efter at et billede blev lagt ud, hvor hun angiveligt gav de ombordværende fuckfingeren. Stewardessen Tatiana Kozlenko lagde ifølge Orangenews billedet på et russisk socialt netværk. Billedet endte senere på Twitter, hvor det blev retweeted hundredvis af gange. Hendes arbejdsgiver, Aeroflot, reagerede ved at meddele fyringen af Tatiana på Twitter.

Tatiana Kozlenko føler sig dog ikke skyldig og hævder, hun er udsat for et komplot.

– Det er slet ikke min hånd, og det er slet ikke et Aeroflot-fly, siger hun.

BNB

Verdens længste kat død af kræft

USA: Verdens længste kat har tabt kampen mod kræft. Det skriver Skynews.com. Katten Stewie målte 1,23 meter fra næsetippen til halespidsen, og han var officiel Guiness-rekordindehaver af titlen som verdens længste kat, indtil han forleden døde. Stewie boede hos sine ejere i Nevada, og han fik for to år siden konstateret kræft i nyren. Han blev otte år gammel, fortæller Skynews.

Stewie var en kat af racen maine coon, og han deltog kort før sin død i en udstilling i Portland, Oregon. Stewie var en såkaldt besøgskat, der blandt andet besøgte plejehjem, hvor mennesker nød at kæle med ham. Efter hans død blev der postet hundredvis af sympatierklæringer på hans side på Facebook.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu