Verden Rundt

21. februar 2013 16:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden Rundt
Billede mangler

Plutomåne bør opkaldes efter Star Trek

USA: Endnu engang er det bevist, at verdens nørder er de uomtvistelige eneherskere på internettet. Denne gang ser de ud til at vinde en online-afstemning om, hvad Plutos nyopdagede måne skal hedde. Det skriver BBC Science.

Holdet bag afstemningen er Seti-Instituttet i Californien, som opdagede den nye måne. De blev kontaktet af skuespilleren William Shatner, som spillede Spock i Star Trek. Han ønskede, at de føjede navnet på Spocks fødeplanet, Vulcan, til listen.

Ud af de 325.000 stemmer, der indtil nu er afgivet, er en tredjedel gået til navnet Vulcan, og rumnørder kan nu fryde sig over, at navnet ligger forrest i feltet.

Det er dog ikke besluttet endnu, om månen skal have æren af at hedde Vulcan, da det ikke er afstemningen, men den Internationale Astronomiske Union, der tager den endelige beslutning.

Umuligt at følge supercomputeren Titan

USA: Man skal være usædvanlig kvik i pæren, hvis man skal følge med supercomputeren Titan. Den kan ifølge Illustreret Videnskab foretage mere end 20 billioner udregninger – i sekundet. Dermed er Titan verdens kraftigste computer med en hukommelse på mere end 700 terabytes.

Titans regnekraft svarer omtrent til, at klodens cirka syv milliarder beboere hver især foretager tre millioner udregninger per sekund.

Computeren er opstillet hos U.S. Department of Energys Oak Ridge National Laboratory i USA, hvor den skal bruges til forskning i alternativ energi, klimaforandringer, energi-effektivitet og nye materialer.

Lod lille dreng styre bilen i storby

AUSTRALIEN: En bil skabte stor opmærksomhed i Melbournes gader forleden. En mand sad med en to-treårig dreng på skødet og lod ham flere gange dreje rattet, mens han selv slap. Episoden blev filmet og lagt på YouTube, men er senere fjernet.

Politiet kalder kørslen »gennemført stupid«:

»Det ser ikke ud som om, at drengen har sikkerhedssele på,« siger Neil Mitchell fra politiet til det lokale medie 3AW.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu