Verden rundt

28. februar 2013 17:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden rundt
Billede mangler

Hjemløs boede i skjul på universitet

STORBRITANNIEN: Det hæderkronede universitet i Cambridge har haft en ubuden gæst de seneste uger. Nærmere bestemt drejer det sig om biblioteket i St. John’s College, hvor en hjemløs mand havde slået sig ned. Det skriver The Telegraph.

Det menes, at manden hver aften sneg sig ind på universitetet sammen med de studerende og på den måde fik mulighed for at søge ly for natten blandt bibliotekets bøger.

Ifølge The Telegraph nåede manden at bo i biblioteket i seks uger, inden han blev opdaget af universitetets portnere og bedt om at finde et andet sted at sove.

»Tilstedeværelsen af en mand på biblioteket blev meddelt til portnerne, som bad ham om at forlade stedet, da han ikke var i stand til at identificere sig som studerende på universitetet. Efterfølgende er han ikke blevet set på St. John’s College,« fortæller en talsmand for universitetet.

Kinesisk restaurant bandlyser kunder i grænsestrid

KINA: Japanere, filippinere og vietnamesere kan godt glemme alt om at stille sulten på restauranten Beijing Snacks i den kinesiske hovedstad.

Ifølge BBC er restaurantens ejer så tilpas vred over den aktuelle strid om grænserne i Det Sydkinesiske Hav, at han har bandlyst kunder fra de tre lande, som Kina strides med.

»Denne butik modtager ikke japanerne, filippinerne, vietnameserne og hunde,« står der på et engelsk- og kinesisksproget skilt, som ejeren har placeret i restaurantens vindue.

På sociale medier beskyldes restauratøren for både ekstremisme og racisme, mens en repræsentant for den vietnamesiske ambassadør i Beijing kalder skiltet »uacceptabelt«.

Over for BBC erklærer talsmanden, at vietnameserne »vil træffe passende foranstaltninger for at sikre, at alle parter respekterer og beskytter venskab landene imellem«.

De territoriale stridigheder drejer sig både om øer og fiskeri, men ikke mindst om rettighederne til at udnytte de potentielt enorme olieforekomster i Det Sydkinesiske Hav.

Budweiser sagsøgt for tynd øl

USA: Den amerikanske øl Budweiser kalder sig selv »Øllenes Konge«, men mange kendere betragter bryggen som noget tyndt sprøjt.

Det er der en grund til, mener en gruppe amerikanske forbrugere, der nu sagsøger Budweiser-producenten Anheuser-Busch for at fortynde sit øl med vand. Det gælder Budweiser og ni andre mærker, heriblandt den populære Michelob, skriver BBC.

Sagsøgerne, der baserer deres søgsmål på vidneudsagn fra tidligere Anheuser-Busch-ansatte, kræver fem millioner dollars – godt 29 millioner kroner – i erstatning.

»Anheuser-Busch benytter sig af noget af verdens mest avancerede teknologi til at måle alkoholindholdet i produktionens slutfase og tilføjer så vand for at producere øl med væsentligt lavere alkoholniveau, end mærkaten angiver,« hedder det ifølge BBC i søgsmålet.

Bryggerigiganten afviser kategorisk anklagen.

»Vi er stolte af at holde den højeste standard ved brygningen af vores øl,« siger Peter Kraemer, vicedirektør for brygning og forsyning i Anheuser-Busch.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu