Verden rundt

23. januar 2013 14:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden rundt
Billede mangler

Promillegrænsen hæves for ældre borgere

IRLAND: De ældre i det irske amt Kerry får formentlig lov til at snuppe en ekstra »pint« eller to, inden de sætter sig bag rattet og tøffer hjem igennem det bakkerige landskab med de smalle, snoede veje, skriver BBC.

Et af amtsrådsmedlemmerne, Danny Healy-Rae, har foreslået, at promillegrænsen for områdets ældre borgere bliver hævet, så de kan komme mere ud. Hans argument er, at de ældre bliver ensomme og deprimerede, fordi de bor i isolerede områder, hvor der ikke er offentlig transport. Og de tør ikke at bevæge sig ud og socialisere på de lokale pubs af frygt for at miste kørekortet, når de skal hjem igen med en lidt for høj alkoholpromille i blodet.

Forslaget er blevet vedtaget med fem mod tre stemmer, mens 12 medlemmer af amtsrådet ikke deltog i afstemningen, da den ifølge BBC lå i slutningen af »et meget langt møde«. Danny Healy-Rae understreger, at det ingen indflydelse har på forslaget, at han og flere af de andre, der sagde ja, selv er pubejere.

Smed hund ind i 350 grader varm ovn

USA: En 20-årig mand fra Oregon blev forleden anholdt, efter at han havde puttet sin bedstemors hund ind i en 350 grader varm ovn. Ifølge Huffingtonpost.com var årsagen, at hunden af racen chihuahua havde nappet ud efter den unge mand, da han rakt. Det fik den 20-årige til at se rødt, og han gav først hunden en række knytnæveslag, hvorefter han tog hunden og satte den ind i en 350 grader varm ovn.

Han fik dog kolde fødder, da hans bror kom hjem. Hunden »Kudo« overlevede den varme ovn, men den har fået forbrændinger på benene. Hunden er i behandling og ventes at komme sig. Gerningsmanden er anholdt og vil blive løsladt mod en kaution på 10.000 dollar, skriver Huffingtonpost.com.

Englændere vælter nøgne rundt i sneen

STORBRITANNIEN: Sneen er væltet ned over englænderne den senere tid, og nu har en kvinde fra Wiltshire lavet sin egen »sne-striptease« på Facebook, skriver det britiske netmedie Orange News.

Det hele begyndte, da 40-årige Leanne Myers lagde billeder på nettet af sig selv i sneen kun iført trusser, mens hun spillede guitar med sin 25-årige nabo Danielle Smith.

Det blev lagt på Facebook med overskriften »Wiltshire, let’s get naked in the snow! (Wiltshire, lad os være nøgne i sneen, red.). Hun inviterede vennerne til at gå med på spøgen, og det har igangsat en hel bølge af folk, der vælter halvnøgne rundt i sneen.

– Jeg har også fået forespørgsler fra Abu Dhabi og USA fra folk, der spørger: Vi bor ikke i Wiltshire, men må vi sende et billede alligevel?, fortæller Leanne Myers og tilføjer, at alle er velkomne til at sende billeder, så længe de er »taktfulde«.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu