Verden Rundt

5. marts 2013 12:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden Rundt
Billede mangler

Verdens ældste kvinde bliver 115 år

JAPAN: Sushi og japanske haver er tilsyneladende vejen til et langt og godt liv. Verdens ældste kvinde er japaner og hedder Misao Okawa. Tirsdag fyldte hun ifølge Guinessworldrecords.com 115 år. Dermed overtager hun pladsen som verdens ældste, nulevende kvinde fra en anden japaner, Koto Okubo, som døde i 2013 i en alder af 122 år og 164 dage. Misao blev født 5. marts 1898 i Osaka. Sammen med sin nu afdøde mand Yukio har hun sat tre børn i verden. Hun bor i Osaka og holder sig ifølge Guinessworldsrecords.com ved godt helbred takket været sine børn, fire børnebørn og seks oldebørn. Japan kan også bryste sig af den ældste nulevende mand. Denne titel indehaves af Jiroemon Kimura, der er 115 år, 321 dage gammel. Ifølge Guinessworldrecords.com er der hele 51.376 personer i Japan, som har en dåbsattest, der er mere end 100 år gammel.

BNB

Konen myrdede manden for at beskytte kat

RUSLAND: En kvinde fra Sibirien beskyldes for at have myrdet sin mand på grund af en kat. Ifølge Huffingtonpost.com ville kvinden beskytte sin kat, da hun stak sin mand ihjel. Parret sad derhjemme og havde fået lidt at drikke, da manden så sig gal på katten. Han begyndte at jage katten rundt i huset med en kølle. For at beskytte katten greb kvinden en kniv fra bordet og stak manden tre gange i brystet. Manden, der døde på stedet, havde tilsyneladende tidligere givet udtryk for afsky over katten. Og han havde også ved flere lejligheder slået katten. Kvinden skal nu gennemgå en mentaltest. Hvis hun bliver dømt for mord, risikerer hun at skulle sidde bag tremmer i op til 15 år.

BNB

Kinesisk bilist opslugt af hul under vejen

KINA: Det er ikke kun i Florida, der meldes om såkaldte jordfaldshuller. Forleden forsvandt en amerikansk mand i et stort jordhul under sit hus nær Tampa, da jorden pludselig åbnede sig, mens manden lå i sit soveværelse. Nu er det samme tilsyneladende sket i Kina. En bilist i Shandong-provinsen kom kørende, da vejen pludselig forsvandt under bilen og sendte bil og bilist ti meter ned i et krater. Det skriver webmediet Web.orange.co.uk. Manden overlevede dog ulykken, der menes at være forårsaget af et brud på en vandledning, som angiveligt havde undermineret vejen. »Der lød et skarpt, højt smæld, da vejen ligesom krakelerede og opslugte bilen,« fortalte et øjenvidne ifølge Orange News. En kilde på det lokale rådhus afviser, at man burde have forudset vejens kollaps. »Men nu tester vi for yderligere huller under vejen,« siger kilden.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu