Verden Rundt

7. marts 2013 16:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden Rundt
Billede mangler

Sovjetisk soldat fundet efter 33 år

 

AFGHANISTAN: En tidligere soldat, der blev meldt savnet under den sovjetiske invasion af Afghanistan i 1980, er blevet fundet efter 33 år. Det oplyser CNN.com.

Soldaten ved navn Bakhredtin Khakimov har skiftet navn og arbejder nu som healer i Shindand-distriktet i Afghanistans Herat-provins.

Khakimov blev opsporet af en Moskva-baseret organisation, der søger efter forsvundne soldater fra Sovjetunionens invasion af Afghanistan. Khakimov blev hårdt såret under kampe i september 1980, da han blev samlet op af en beboer fra området.

Han blev behandlet for sine sår og lever nu en nomadetilværelse sammen med de mennesker, der har beskyttet ham, forlyder det fra organisationen Warriors-Internationalists Affairs Committee.

Organisationen oplyser, at man fik kontakt med manden for to uger siden. Den tidligere soldat, der har konverteret til islam, har nu sagt ja til at møde sine familiemedlemmer i Usbekistan.

263 russiske soldaters skæbne i forbindelse med Afghanistan-invasionen er fortsat ukendt.

Mand får bøde for at grine for højt

USA: Kan man få en bøde – eller endda komme i fængsel – for at grine for højlydt i sit eget hjem? Svaret er ja, i hvert fald hvis man bor på Long Island i USA. Ifølge nypost.com klagede en nabo til den 42-årige Robert Schiavelli fornylig over Schiavellis højlydte grin.

»Jeg vidste ikke, det var en forbrydelse at grine ud fra et åbent vindue,« siger Schiavelli ifølge nypost.com.

Robert Schiavelli er handicappet, fordi han har nogle neurologiske forstyrrelser. Manden, der bor sammen med sin mor i et hus på Long Island, fortæller, at han ofte bliver drillet af naboen, der ifølge Schiavelli kalder ham »retarderet«.

Det bedste forsvar er at grine, fortæller Schiavelli til nypost.com.

En politibetjent overhørte to episoder, hvor Schiavelli »grinede igennem« og udskrev efterfølgende to bøder for at forstyrre husfreden klokken 6 om morgenen henholdsvis 12. og 13. februar.

Det betyder to bøder á 250 dollar eller 15 dages fængsel.

»Det er absurd, at min klient står til 30 dages fængsel for at grine,« siger Schiavellis advokat, Andrew Campanelli, ifølge nypost.com.

Schiavelli har ikke tænkt sig at betale bøden og vil nu føre sagen ved retten.

Små, tykke betjente skal væk fra gaderne

VIETNAM: Det skal være slut med små, tykke politimænd i gadebilledet i Vietnams hovedstad, Hanoi. Det skriver webmediet web.orange.co.uk. Politiet i den vietnamesiske hovedstad har besluttet at fjerne overvægtige politibetjente fra gaderne.

Indsatsen sker som led i at komme korruptionen blandt politibetjente til livs. Inspektører har overvåget betjente på tjeneste for at identificere de mest korrupte betjente. Og det viser sig, at små, tykke betjente er de værste til at opkræve bøder af borgere og stikke pengene i egen lomme.

»Små betjente og betjente med en stor mave vil blive fjernet og flyttet til kontorer, så de ikke kommer i kontakt med offentligheden,« siger chefen for færdselspolitiet i Hanoi, Col Dao Vinh Tang, ifølge web.orange.co.uk.

Betjente, der er decideret overvægtige, kan imødese krav om motion, oplyser politiet i Hanoi. Desuden vil betjente fremover blive udstyret med et regelsæt om, hvordan man skal opføre sig over for offentligheden.

I 2011 blev det forbudt for betjente i Vietnam at bære solbriller.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu