Verden Rundt

11. marts 2013 15:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden Rundt
Billede mangler

Metal-pioner skriver grandprix-sang

ARMENIEN: Han er kendt som manden bag tidligere heavy metal-klassikere som »Paranoid«, »Iron Man« og »Sabbath Bloody Sabbath«, men nu forsøger den legendariske Black Sabbath-guitarist Tony Iommi sig med en ny genre.

Iommi har skrevet nummeret »Lonely Planet«, som er Armeniens bidrag til årets europæiske Melodi Grand Prix.

»Jeg har prøvet mange ting, men aldrig det her. Jeg har altid tænkt, »åh nej, ikke Melodi Grand Prix, og nu er jeg altså med,« siger Tony Iommi til BBC.

Guitaristen besøgte Armenien med sin kollega fra Queen, Brian May, for et par år siden, og det var i den forbindelse, at han blev indforskrevet til at skrive en sang til grandprixet.

Den engelske rocklegende, som er ved at indspille et nyt album med Black Sabbath, vil ikke selv deltage i showet i Malmø. I stedet skal det armenske band Dorians spille og synge »Lonely Planet«.

BNB

Pæne mænd får ekstra i lønningsposen

AUSTRALIEN: Smukke kvinder får alle fordelene. Det er en sandhed med modifikationer, for når det gælder lønforhandlingerne, er det de smukke mænd, der har fordelen.

En ny undersøgelse foretaget af økonomer på Australian National University viser ifølge The Telegraph, at pæne mænd tjener op til 22 procent mere end gennemsnitligt udseende kolleger. Smukke kvinder har ikke samme fordel, konkluderer forskerne.

»Nogle mennesker mener stadig, at et kønt udseende og intelligens er uforlignelige størrelser hos kvinder, og at en smuk kvinde ikke kan være produktiv. Men der er ikke noget »dum blondine-syndrom«, der påvirker mænds løn,« konstaterer en af undersøgelsens forfattere, økonomiprofessor Andrew Leigh.

For mænd, der betegnes som decideret grimme, står det helt skidt til. De ligger op til 26 procent bag deres almindeligt udseende kollegers løn, konkluderer de australske forskere.

BNB

Slut med at sætte tænder i løvekød

USA: Så er det nu, hvis man har lyst til en saftig løvebøf. I hvert fald hvis man bor i den amerikanske delstat Illinois, hvor lokalregeringen er ved at forberede et forbud mod at spise kød fra junglens konge.

Ifølge NBC Chicago vil loven gøre det ulovligt at slagte en løve og at besidde, avle, importere, eksportere, købe eller sælge løver for at slagte dem. Overtrædelser af loven vil udløse op til et års fængsel og en bøde på op til 14.000 kroner.

I øjeblikket findes der intet forbud mod at spise løve i nogen af USAs 50 delstater, men i 2010 opstod der stor furore, da en restaurant i Arizona købte fem kilo løvekød fra en leverandør i Illinois. Selv om antallet af vildtlevende afrikanske løver er dalet til 32.000, er løven endnu ikke beskyttet som en truet dyreart i USA.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu