Verden Rundt

12. marts 2013 18:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden Rundt
Billede mangler

Kunstig hale til handicappet alligator

USA: For otte år siden fik den amerikanske alligator Mr. Stubbs bidt sin hale af under et slagsmål med en rival. Handicappet har forhindret det nu 11-årige krybdyr i at svømme som sine artsfæller, men nu kommer behjertede mennesker i delstaten Arizona den til hjælp.

Medlemmer af Phoenix Herpotologiske Selskab har udstyret Mr. Stubbs med en kunstig hale med det formål at gøre alligatoren, der i sin tid blev reddet fra en ulovlig alligatorfarm, i stand til svømme normalt. Foreløbig viser den store fremskridt.

»Alene det, at han ikke forsøger at bide i den, er et godt tegn. Det kommer dog til at kræve meget træning at lære at bruge den,« selskabets formand, Russ Johnson, til avisen Arizona Republic.

Foreløbig har man været nødt til at udstyre alligatoren med en flydevinge, mens den lærer at svømme med den nye hale. Det forventes dog, at den snart vil komme efter det.

BNB

Jordfaldshul sluger golfspiller

USA: Mark Mihal scorede et hole-in-one, da han forleden spillede en runde på Annbriar Golf Course syd for St. Louis forleden. Desværre var det ikke bolden, mens golfspilleren selv, der gik i hullet, da jorden pludselig åbnede sig under ham.

En jordfaldshul på mere end fem meters dybde slugte den 43-årige golfspiller, der måtte reddes af sine medspillere og golfbanens ansatte.

»Jeg stod midt på fairwayen, og pludselig, inden jeg vidste af det, var jeg under jorden,« fortæller Mark Mihal til St. Louis News-Dispatch.

Jordfaldshullet var formet som en klokke, så redningsarbejdet måtte foregå meget forsigtigt for at undgå yderligere nedstyrtninger. Den uheldige golfspiller, der fik rykket sin skulder af led, blev reddet efter 20 minutter, da en medspiller kravlede ned i hullet og bandt et reb om ham, så han kunne løftes i sikkerhed.

Jordfaldshuller er relativt almindelige i egnen omkring St. Louis, hvor undergrunden består af kalksten, som kan opløses af vand.

BNB

»Det er godt at være dronning«

STORBRITANNIEN: Den engelske dronning Elizabeth har en veludviklet sans for humor. Det fortæller filmskaberen Michael Waldman, som gennem et år fik adgang til dronningens private gemakker for at optage en dokumentarfilm.

Under optagelserne opdagede han ifølge Daily Mirror blandt andet en pude i dronningens yndlingsstol med den broderede tekst »Det er godt at være dronning«.

Hun kan også finde på at tage gas på mænd i uniformer, fortæller Waldman, der nævner hendes irettesættelse af en officer, der stod i vejen under en parade.

»De er kommet for at se mig, ikke Dem,« lød kommentaren fra dronning Elizabeths, som ifølge filmskaberen holder sig fra de små høfligheder, som hendes undersåtter bruger.

»Efter måneders optagelser af hendes møder under jubilæumsåret (2012, red.) bemærkede jeg, at hun aldrig siger »goddag« eller »farvel«, hvilket må spare hende for flere tusind ord om dagen,« fortæller Michael Waldman.

Hans dokumentar, »Our Queen«, sendes søndag på britisk TV.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu