Verden Rundt

15. marts 2013 15:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden Rundt
Billede mangler

Red Bull truet: »Penge eller puha!«

 

ØSTRIG: Den østrigske producent af energidrikken Red Bull er i ugevis blevet truet af ukendte pengeafpressere, skriver Reuters. Personerne kræver et større pengebeløb, og hvis ikke kravet bliver indfriet, vil de personligt sørge for, at energidrikken kommer til at indeholde en langt mere ubehagelig og usmagelig ingrediens end opkvikkende koffein.

De vil forurene Red Bull-dåserne med bakterier fra deres egen afføring.

Marcus Neher, talsmand for Red Bull, siger, at de har undersøgt energidrikkene i de butikker, hvor afpresserne har bebudet, der skulle være forurenede dåser i omløb. Omfattende undersøgelser viser indtil videre, at der ikke fundet dåser, som indeholdte ekstra ildelugtende bakterier.

Red Bull håber på, at offentliggørelsen af afpresningen vil neutralisere gerningsmændenes trussel. Politiet i Salzburg samarbejder tæt med virksomheden, og Red Bull mener, man er tæt på at finde de skyldige »skiderikker«.

Pandaporno skal sætte gang i bjørneproduktion

KINA: Dyrlæger ved det kinesiske avls- og researchcenter Chengdu Panda Base har længe gået rundt og undret sig over, hvorfor to af deres pandabjørne aldrig har lyst til at parre sig, skriver The Telegraph.

»Hver gang hannen Yongyong prøvede på noget, kæmpede hunnen Ke Lin imod. Vi var bekymrede for, at det ikke ville lykkedes at få gjort Ke Lin gravid inden for hendes tre dages cyklus,« siger en talsmand fra avlscenteret.

Derfor tog dyrlægerne en vovet beslutning: Frem med TV og pandasex-DVDerne, som viser vilde scener af pandaer, der parrer sig i vildnisset. Den fangede hunpandaens interesse, og efterfølgende var parret ikke til at styre, lyder meldingen.

»Det er ikke mærkeligt, at Ke Lin havde brug for hjælp – hun havde jo aldrig set nogen parre sig før,« siger talsmanden.

Hunpandaer er kun frugtbare tre dage om året, og de mister ofte deres seksuelle drifter, når de lever i fangenskab.

Efterspurgt medicin indeholder ko-tis

INDIEN: Ved den vestlige kyst i Indien ligger en by ved navn Mangalore. Indbyggerne har et stort forbrug af medicinen Gomutra Arka, et præparat fremstillet af destilleret urin fra køer. Det skriver The Times of India.

Det destillerede tis skulle efter sigende have en forebyggende effekt mod mange sygdomme. En Gomutra Arka-producent, som forsyner byen med ti liter ko-tis dagligt, påstår, at selv de veluddannede benytter sig af medicinen dagligt for at holde sygdom på afstand.

»Gomutra Arka er effektivt til at kontrollere 109 forskellige sygdomme, hvis det indtages regelmæssigt. Det gavner blandt andet immunforsvaret, øger levetiden, renser blod og reducerer kolesterol,« siger han.

Og det ser ud til, at byens indbyggere er enige med ham i, at det rensede urin fra køerne er godt for deres sundhed. Efterspørgslen er i hvert fald stigende, og den er også i gang med at brede sig til nabobyerne.

Sultne nordkoreanere spiser deres børn

NORDKOREA: Det forlyder fra troværdige kilder i Nordkorea, at en hungersnød i landet er blevet så ekstrem, at folk nu er begyndt at vende sig mod deres nærmeste, skriver The Independent.

En far er angiveligt blevet henrettet for at have slået sine to børn ihjel, fordi han var så sulten og han ikke havde andet at ernære sig med. Aviserne Asia Press og Sunday Times har rekrutteret indbyggere bag grænsen, og de melder, at der er en skjult hungersnød i landet, som indtil videre har taget livet af tusindvis af nordkoreanere.

En af de lokale informanter fortæller, at faderen, som tog livet af sine børn for at spise dem, blev skudt for den utilgivelige handling.

»Konen blev bekymret over, at børnene ikke var hjemme, da hun kom hjem fra arbejde, så hun kontaktede Nordkoreas Ministerium for offentlig sikkerhed,« siger han.

Desværre er det ikke det eneste kannibalistiske eksempel, landet har oplevet under den verserende hungersnød, lyder det fra kilderne inde i Nordkorea.

Halvmaraton tager livet af løber

ISRAEL: En 29-årig mand er død efter at have deltaget i et halvmaraton i Tel Aviv, skriver den israelske avis, Haaretz. Grunden til dødsfaldet er ikke bekræftet endnu, men meget tyder på, at den næsten ubærlig hede, som landet lider under, var det, som blev løberens endeligt.

12 andre løbere blev ramt af hedeslag, mens de også deltog i halvmaratonløbet, som var rykket til de tidlige morgentimer på grund af varmen. Det ser ud til, at varmen under alle omstændigheder var for hård ved løberne, for 50 deltagere havde brug for akut hjælp i et lægetelt ved mållinjen.

Selv om en enkelt mand er død under den kraftige varmebølge, afholder det ikke arrangørerne fra at gøre klar til det store maraton. De har valgt at udskyde det til fredag i næste uge, hvor de håber på, at temperaturerne er faldet et par grader.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu