Verden rundt

24. januar 2013 21:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden rundt
Billede mangler

Georgia afviser »bøssede« nummerplader

USA: Nummerplader, der inkluderer ordet »gay« (homoseksuel, red.), er et »no go« i staten Georgia. Det har 30-årige Cyrus Gilbert måttet sande, efter han fik lyst til at skilte med sin seksualitet med en personlig nummerplade. Forslagene »GAYLIB«, »GAYPWR« og »GAYGUY« blev alle afvist af myndighederne i den amerikanske delstat.

Men det vil Cyrus Gilbert ikke acceptere og har nu sagsøgt staten Georgia for at forbryde sig mod den del af den amerikanske forfatning, der giver borgerne ret til frit at ytre sig.

– Jeg er en homoseksuel mand. Jeg betaler skat. Jeg betaler mine regninger som alle andre. Hvis jeg har lyst til at have »GAYGUY« eller »GAYPOWER« på min nummerplade, så burde jeg kunne det, siger Cyrus Gilbert ifølge Reuters.

Lærerstuderende ved ikke, hvor USA ligger

BELGIEN: En stor del af de lærerstuderende i Belgien har skræmmende store huller i deres almene viden, både når det gælder geografi og historie. Det viser en rundspørge, som en gruppe forskere fra det katolske universitet i Limburg har lavet blandt 1.000 lærerstuderende i den flamsktalende del af Belgien. Kun en tredjedel af de adspurgte kan udpege USA på et kort, og halvdelen af de studerende ved ikke, hvor Stillehavet er. Det skriver Reuters

Det virker heller ikke til, at de studerende, der alle er i gang med sidste år af uddannelsen, har haft den store interesse for kinesisk historie. To ud af tre svarer således, at der er tale om den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il, når de bliver præsenteret for et billede af den afdøde kinesiske kommunistleder Mao Zedong.

Flere tusind krokodiller undslipper farm i Sydafrika

SYDAFRIKA: Mere end 15.000 krokodiller er flygtet fra en krybdyrfarm i Sydafrika efter kraftige oversvømmelser. Det skriver The Telegraph. Rakwena Crocodile Farm blev tvunget til at åbne sine porte af frygt for, at en voldsom oversvømmelse ville knuse krokodillerne, hvis ikke man slap dem fri. De løbske krokodiller er nu løs i og omkring en af landets største floder, Limpopo floden.

– Der plejede kun at være et par krokodiller i Limpopo-floden. Nu er der en masse, siger ejeren af farmens svigersøn, Zane Langman.

En del af krokodillerne er blevet fanget igen, men mindst halvdelen er stadig på flugt og spredt ud over et stort område. En blev fundet på en rugby-bane i en skole, hvor den svømmede rundt. Det lokale beredskab opfordrer folk til at blive inden døre og holde sig langt fra krokodillerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu