Verden rundt

25. januar 2013 19:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden rundt
Billede mangler

Derfor får tyske soldater bryster

TYSKLAND: Mindst 35 soldater fra den tyske Wachbataillon-enhed er begyndt at udvikle bryster, eller rettere sagt bryst. Og alle på den venstre side af brystkassen. Nu mener professor Björn Krapohl fra militærhospitalet i Berlin at have en videnskabelig forklaring på det besynderlige fænomen. Diagnosen hedder gynecomastia og kommer ifølge professoren af, at soldaterne alt for ofte gnubber geværet mod den venstre brystvorte, når de under eksersis præsenterer geværet ved skulder. Det stimulerer brystkirtlen så meget, at brystet begynder at vokse, forklarer Björn Krapohl til det tyske netmagasin German Medical Science. En talsmand for tysk militær siger ifølge magasinet, at man overvejer at ændre reglerne for, hvordan geværet skal præsenteres, så soldaternes brystvorter ikke længere bliver stimuleret i lige så høj grad.

Transseksuelle fornærmet over IKEA-reklame

THAILAND: En thailandsk mand og hans kæreste er i IKEA. Kæresten ser et godt tilbud og udstøder til mandens store overraskelse pludselig et meget dybt jubelbrøl. Den 20 sekunder lange reklame fra IKEA har skabt forargelse i det transseksuelle miljø i Thailand. En interessegruppe – Thai Transgender Alliance – kalder i et åbent brev til IKEA reklamen for »negativ og stereotyp« og beskylder den svenske møbelgigant for »en grov overtrædelse af menneskerettighederne«. Det skriver Reuters.

IKEA i Thailand har haft en talsmand for de utilfredse transseksuelle i røret.

– IKEA har talt med gruppen over telefonen, og samtalen gik fint. Vi er ved at skrive et brev som svar (på det åbne brev, red.), siger en talsmand for IKEAs thailandske marketingafdeling til Reuters.

Reklamen slutter med, at manden stikker af fra sin transseksuelle kæreste.

Tysker får erstatning efter internetnedbrud

TYSKLAND: Internettet er en vigtig del af det enkelte menneskes liv. Så vigtig, at internetudbyderen bør kompensere en kunde, hvis internetforbindelsen er nede i længere tid. Og det drejer sig ikke kun om, at abonnementet skal refunderes. Der skal kompenseres for den svie og smerte, som manglen på internettet har påført. Det har en domstol i Karlsruhe afgjort. I Tyskland er der mulighed for at søge om kompensation, hvis man ikke kan bruge »essentielle materielle goder«. Den lov har en tysk mand prøvet ved retten efter at have været uden internet fra slutningen af 2008 til starten af 2009 på grund af en fejl fra selskabets side. Og Karlsruhe-domstolen har altså givet ham medhold.

– Internettet spiller en meget vigtig rolle i dag og har en afgørende påvirkning på privatlivet. Man kan sammenligne manglen på internet med, at man ikke har en bil, siger en talsmand for domstolen ifølge Reuters til TV-stationen ARD.

Det fremgår ikke, hvor mange penge sagsøgeren har fået i erstatning for ikke at kunne komme på internettet.

Faldt i vandet, mens hun skrev SMS

STORBRITANNIEN: Nogle gange kan man blive så opslugt af sin smartphone, at man helt glemmer, hvor man er. Det må være essensen af en episode forleden, da en kvinde var så travlt optaget af at skrive en SMS til sin kæreste, at hun faldt i en kanal i byen Birmingham. Ifølge det britiske netmedie Orange News var kvinden, der er nyhedsoplæser på en lokal radiostation, i færd med at skrive en SMS, da hun faldt i det iskolde vand nær et shoppingcenter i Birmingham. Den 27-årige kvinde blev dog reddet op fra vandet af en forbipasserende. Kvinden sendte senere en tak til sin redningsmand for åben mikrofon på lokalradioen.

Gris halveres i levende live

VIETNAM: I Danmark bliver grisene bedøvet, inden de bliver lavet til flæskefars. I Vietnam har man en lidt anden tilgang til sagen, skriver Weirdasiannews.com. I byen Nem Thuong nord for Hanoi har beboerne netop holdt den årlige »pig-chopping festival«, hvor man ofrer en gris til ære for en lokal skytshelgen. Man bruger ikke tid på at bedøve grisen først. Grisen bliver spændt fast i benene og vendt om på ryggen. Dernæst bliver den ganske enkelt halveret af en mand med en stor økse. Derpå smører deltagerne i festivalen blodet på pengesedler – det skulle give håb om økonomisk fremgang. Dyreværnsaktivister i Vietnam har protesteret mod den særegne skik.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu