Verden rundt

29. januar 2013 16:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verden rundt
Billede mangler

Gødningsbille navigerer efter stjernerne

SYDAFRIKA: Gødningsbillen, der lever af møg fra husdyr, er en genial dyreart. Billen bruger solen eller månen som faste punkter til at sikre, at de ruller deres møg i en lige linje, hvilket er den hurtigste måde at komme væk fra andre biller.

Forskere har undret sig over, hvordan billerne finder en lige linje på måneløse nætter. Men nu har man tilsyneladende fundet svaret, skriver Reuters.

Det viser sig nemlig, at gødningsbillen bruger Mælkevejen til at navigere. Det gør den til det eneste kendte dyr, der bruger den galaktiske stjernehimmel til at finde sin retning. For at bevise Mælkevejsteorien har forskere ved Johannesburgs Wits University i Sydafrika taget billerne med til universitetets planetarium for at se, hvordan de klarede sig med en normal aften himmel sammenholdt med en nat uden Mælkevejen.

Og ganske rigtigt. Det viste sig, at billerne var fortabt, når de blev placeret i en mørk kasse med kunstig stjernehimmel, men ingen Mælkevej at navigere efter.

Afdød blev kørt gennem Burger Kings drive-through

USA: De sørgende til en afdød mand fra Pennsylvania ønskede at ære den afdødes minde ved hans begravelse. Manden var en stor fast-food fan, og derfor arrangerede de efterladte, at både rustvogn og resten af begravelsesprocessionen kørte en sidste gang gennem Burger Kings drive-through, før man kørte til kirkegården. Det skriver chron.com.

Afdødes datter fortalte, at hendes far levede efter sine egne regler. Han betragtede salaten i sin burger som tegn på sund kost. Alle de sørgende købte en burger til turen. Også den afdøde fik en sidste burger, som blev placeret på toppen af kisten. Datteren siger, at det ikke var for at gøre grin med faderen, men derimod fordi, man ville tage en glad afsked med ham. Den 88-årige krigsveteran fra 2. Verdenskrig, døde 20. januar.

Anholdt for at skovle sne – uden at spørge om lov

USA: En kvinde fra Ohio, som er blevet døbt »rengøringsfeen« af de lokale medier, er blevet anholdt efter, at hun endnu engang har »hjulpet« sine medborgere med husholdningen uden deres tilladelse. Det skriver Reuters.

Sidste år brød Susan Warren ind i et privat hjem og gjorde rent uden tilladelse, hvorefter hun efterlod en regning på 75 dollars til ejeren, Sherry Bush. Husejeren kontakte kontaktede Susan Warren og spurgte, om hun havde gjort rent i huset ved en fejl. Men Warren svarede, at det ikke var en fejl, og at hun tit gjorde den slags tjenester for folk.

Forleden blev kvinden så anholdt efter, at politiet fandt hende ifærd med at skovle sne fra en indkørsel uden ejerens samtykke. Hun risikerer fængsel, men der er endnu ikke rejst sigelse for den uopfordrede sneskovling, fortæller en talskvinde fra politiet til Reuters.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu