ANNONCE

Verdens bedste TV-serier: Så mange er danske

21. september 2019 18:04 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der er kamp om fjernbetjeningen, når TV-serierne skal vælges.

Det er næppe nogen hemmelighed, at Danmark har godt fat i det med at producere TV-serier. Og det er særligt DR, der har produceret drama i verdensklasse, som har høstet den ene Emmy efter den anden.

Tilbage i 2002 var det de 32 afsnit om Rejseholdet, der tryllebandt danskerne – og de internationale anmeldere – i en sådan grad, at serien vandt prisen for bedste udenlandske dramaserie.

Men serier som Nikolaj og Julie, Ørnen og Borgen har også alle været med til at udmærke, hvad de danske TV-serier kan – og i særdeleshed uden for landets grænser.

Men en ny stor liste fra det britiske The Guardian har vurderet de bedste serier i dette årtusinde – og her er der altså flere danske serier på den lange liste. I alt er listen på 100 serier, heraf er de tre danske serier alle produceret af Danmarks Radio.

Listen er dog i langt højere grad præget af internationale seriefænomener som Game of Thrones, South Park og The Office. Alligevel formår den britiske liste også at have TV-programmer som Big Brother, Divaer i junglen (Den engelske version) og den britiske version af Bagedysten på listen.

I galleriet øverst kan du se hvor de danske serier kom ind på listen, men også de bedste. 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu