ANNONCE

Verdenskendt jazz-musiker død efter sygdom

16. april 2020 15:55 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den verdenskendte jazz-saxofonist Lee Konitz er død. Han blev 92 år gammel.

Den anerkendte saxofonist Lee Konitz døde onsdag. Det bekræfter hans søn, der også kan klarlægge, at hans far døde af en lungebetændelse i relation til coronavirus, skriver WBGO.

Den 92-årige jazz-musiker er særligt kendt for sine evner inden for moderne jazz-improvisation. Han var fortsat aktiv forud sin død, og har været en aktiv musiker i mere end 75 år.

Hans evner blev først opdaget, da han spillede en solo i et big band ledt af Claude Thornhill i 1947. Få år efter blev hans evner igen eksponeret, da han spillede sammen med Miles Davis på Birth of the Cool.

Lee Konitz har gennem sin karriere spillet mange forskellige typer jazz, dog har han ikke selv skrevet meget musik. Lidt blev det dog til. Hans mest kendte stykke er Subconscious-Lee.

Jazz-musikeren blev født i 1927 af jødiske forældre, der havde emigreret til Chicago. Han er den yngste af tre brødre. Selv om familien ikke var særligt musikalsk fik Lee Konitz lov til at spille klarinet som barn. Siden blev han trænet i klassisk musik. Men som 12-årig fangede saxofonen ham og har holdt ved den frem til sin død.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu