Verdenskendt youtuber fyret af Disney: Fyrede antisemitiske jokes af

14. februar 2017 13:11 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Disney vil ikke længere have noget at gøre med verdens største youtuber.

Verdenskendt youtuber fyret af Disney: Fyrede antisemitiske jokes af
Youtuberen er også kommet med kommentarer om nazisme og islamisk terrorisme. Foto: Wikipedia

Disney er blevet træt af verdens højestbetalte youtube-stjerne PewDiePie, efter han har fyret antisemitiske jokes af i sine videoer. Det skriver BBC.

Firmaet har derfor valgt ikke at ville samarbejde mere med stjernen. En beslutning der kommer, efter han har uploadet flere videoer over de sidste måneder med referencer til nazisme og antisemitisme.

105 millioner om året

PewDiePie, hvis rigtige navn er Felix Kjellberg, erkender, at materialet er anstødeligt, men siger, at han ikke støtter nogen form for hadefuld attitude.

Svenskeren, som er den højestbetalte youtuber i verden, tjente omkring 105 millioner kroner gennem youtube i 2016. Han er også den youtuber med suverænt flest følgere. Han har nemlig mere end 53 millioner følgere.

Felix har samarbejdet med Disney gennem underafdelingen Maker Studios, et firma med et netværk af youtube-stjerner, der trækker flere milliarder af visninger ind om måneden og derved genererer en kæmpe indkomst ved reklamer.

– Selvom Felix har fået følgere ved at være provokerende og respektløs, så er han tydeligvis gået over stregen den her gang. Det har betydet, at videoerne er blevet upassende, udtaler Maker Studios.

Laver sjov med nazime og islamisk terror

I en af de kontroversielle videoer, betalte Felix to indere til at holde et skilt, hvor der stod: “Død over alle jøder.”

Youtuberen forsvarer sig selv ved at sige, at han prøvede at vise, hvor sindssyg den moderne verden er. Han ville især påpege, hvor syge nogle online-tjenester er, samt at folk vil sige alt for meget få penge. Han mener selv, det er til grin at tro, at han står inde for budskabet på skiltet. Selvom det ikke var intentionen, kan han godt se, at vittigheden var anstødelig.

Men det er ikke den eneste video, hvor Felix er trådt over stregen ifølge Maker Studios. I andre videoer har han nemlig vist hagekors tegnet af en fan, spillet Nazipartiets hymne og lavet en kort salut til  Hitler – noget han siger alt sammen blev gjort for sjov.

Det er ikke første gang, PewDiePie er kommet i problemer med sine udtalelser. Sidste år blev han midlertidigt suspenderet fra Twitter, efter han lavede jokes omkring Islamisk Stat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu