Verdensmester flytter hjem til Danmark

14. februar 2013 14:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Verdensmester flytter hjem til Danmark
Billede mangler

Den nyansatte træner for landsholdets Nationale Træningscenter (NTC) Shannon Rollason tiltrækker svømmere, allerede før sin første arbejdsdag i Danmark.

 

Australieren, der afløser Paulus Wildeboer på bassinkanten, tiltræder i sit nye job til marts. Allerede nu træner de danske svømmere efter hans programmer.

Den nye træner er blandt andet grunden til, at sprinteren Pernille Blume forlader Nice i Frankrig og flytter hjem til Danmark.

– Da jeg fik at vide, at det var Shannon, der skulle være træner her, og der kom mere styr på trænersituationen, så ville jeg hellere give NTC en chance og få styr på mig selv, siger Pernille Blume til Dansk Svømmeunions nyhedsside, svoem.dk.

Pernille Blume flyttede i efteråret med Lotte Friis til franske Nice, for at træne med flere af de franske landsholdssvømmere. Kort før jul var hun en del af det danske hold, der vandt VM-guld i 4×100-m-medley i direkte duel mod blandt andre USA og Australien.

Pernille Blume fortæller, at opholdet i Frankrig ikke var den store succes for hendes vedkommende.

– Jeg fandt ud af, at det ikke var det rette sted for mig at være træningsmæssigt. Så fandt jeg ud af, at jeg måske heller ikke føler mig klar til at tage det store skridt at flytte til et andet land. Det var svært for mig at være i et land, hvor jeg hverkan kan tale eller forstå sproget og jeg savnede mine venner og veninder, siger hun til svoem.dk.

Jeanette Ottesen Gray er for øjeblikket på træningsophold i Miami, men det er planen, at den danske verdensmester vender tilbage til NTC til marts, for at træne under Shannon Rollason.

Ottesen Gray fortæller, at det tre-en-halv uge lange træningsophold på University of Miami primært skyldes bedre vejr på de breddegrader.

– Her er pænt godt vejr. Og for det andet er det en meget sprintbaseret klub, hvor træneren er kendt for at lave rigtig gode resultater, siger hun i et kort videointerview med svoem.dk.

Dansk Svømmeunion leder fortsat efter en træner, der kan besætte den ledige post som landstræner. Shannon Rollason skal alene stå for den daglige træning af svømmerne på NTC.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu