Vesselbo vil forske i ekstremisme

29. januar 2013 13:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vesselbo vil forske i ekstremisme
Billede mangler

Inden han kom i Folketinget, var Eyvind Vesselbo (V) en meget anvendt og til tider kontroversiel forsker i indvandringens konsekvenser. Den kultursociologiske forskning blev sat på standby, da han i 2001 blev valgt til Folketinget, men nu vil han atter dykke ned i sit speciale.

 

Planerne om at genoptage forskningen er blevet lagt i forbindelse med Vesselbos beslutning om at forlade kommunalpolitik. Siden 2010 har han været viceborgmester i Gentofte Kommune, men han genopstiller ikke ved valget til november.

– Jeg træder tilbage, når perioden er slut, så jeg kan fokusere på arbejdet i Folketinget. Jeg er socialordfører for Venstre, og i den forbindelse har jeg fået en række spændende og krævende opgaver, som jeg koncentrere mig om, siger Eyvind Vesselbo.

Men han ser altså også et behov for at genoptage den forskning, som gennem 1990erne vakte opsigt med sine statistiske beregninger og fremskrivninger af indvandringens omfang. Nu vil han fokusere på blandt andet ekstremisme i form af religiøse fundamentalister og bandekriminelle.

– Der sker nogle ting i disse år, der ikke kommer frem i offentligheden nu. Vi mangler at få undersøgt konsekvenserne af bandekrigen og den stigende radikalisering i udsatte områder. Den talmæssige udvikling på udlændingeområdet er ikke i fokus længere, siger Eyvind Vesselbo.

Han kritiserer den nuværende regering for dels at lempe udlændingepolitikken, dels at lade stå til over for den tiltagende kriminalitet og ekstremisme.

– Vi er begyndt at vænne os til, at folk bliver skudt og stukket ned. I det hele taget foregår der en radikalisering, og vi brug for dokumentation for, hvad det betyder for samfundet nu og på længere sigt. Antallet af efterkommere af indvandrere vil stige i de kommende år, men ingen har stilling til konsekvenserne, siger V-politikeren.

Selv om Eyvind Vesselbo nu siger farvel til kommunalbestyrelsen i Gentofte, understreger han, at han ikke har planer om at tage afsked med Christiansborg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu