ANNONCE

Vestager: Finanspagt betyder intet for os

6. januar 2012 13:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vestager: Finanspagt betyder intet for os
Billede mangler

En kommende finanspagt fra EU får ingen effekt for Danmarks statskasse og regnskab.
Sådan lyder meldingen fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på dagen, hvor regeringen netop har fremlagt planen for formandskabet af EU.
En plan i “krisens tegn”, og det store spørgsmål bliver, om de 27 medlemslande kan samles om en ny finanspagt. Pagten kræver strengere kontrol med landenes budgetter, men her går Danmark hus forbi, lyder det fra økonomiministeren.
“Med rent danske øjne, er der ikke nogen fundamental nyskabelse i det, fordi vi under alle omstændigheder har tænkt os at føre en ansvarlig økonomisk politik,” siger Margrethe Vestager til Newspaq.
Pagten skal sikre styr på de offentlige udgifter og landenes gæld, og her mener ministeren, at Danmark står så godt, at pagten ikke betyder noget for den danske økonomiske politik.
Selvom det ligner en ringforlovelse mellem Danmark og finanspagten, så er brylluppet endnu ikke sikkert, forklarer Vestager.
“Vi tager først stilling, når vi ved, hvordan det ender. Men vi arbejder hen imod, at de ting, som vi synes er vigtige at få med i traktaten (finanspagten, red.),”
Den finanspolitiske pagt – som blev aftalt på topmøder i november og december – fortsætter som et mellemstatsligt samarbejde og er derfor ikke bundet af det danske formandskab.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu