Vestager: Kommuner og regioner kan blive skarpere

1. marts 2013 10:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestager: Kommuner og regioner kan blive skarpere
Billede mangler

Selvom kommunalreformen overordnet har gjort servicen i det offentlige bedre, så er der stadig plads til forbedringer. Blandt andet på sundhedsområdet.

 

Det siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), efter at et udvalg har evalueret kommunalreformen fra 2007, hvor antallet af kommuner blev reduceret til 98, og der blev oprettet fem regioner i stedet for amterne.

»Der er opgaver, hvor vi kan blive skarpere på, hvordan vi fordeler ansvaret og forbedrer samarbejdet i den offentlige sektor. Det gælder for eksempel patienter, som bliver udskrevet fra sygehuset med alvorlig hjerneskade,« siger Margrethe Vestager på ministeriets hjemmeside.

»For de patienter er det afgørende, at de bliver ført videre i et forløb, som virker – og ikke hvilken del af det offentlige system, de er i kontakt med,« siger hun.

Udvalget konkluderer i sin rapport, at kommunalreformen grundlæggende har styrket den offentlige service, både i forhold til faglighed og økonomi. Rapporten peger dog på en række områder, der kan forbedres.

Man foreslår blandt andet, at sygehusene får kompetence til at lave en mere præcis genoptræningsplan for patienter med meget komplekse behov, når de bliver udskrevet og skal genoptrænes i kommunalt regi.

KL-formand Erik Nielsen (S) er enig i, at der generelt er en god arbejdsdeling mellem de regionale og kommunale sundhedsopgaver, men fastslår ligeledes, at der er plads til forbedringer.

»Vi skal styrke samarbejdet mellem sygehusene og kommunerne, så man sikrer borgerne sammenhængende forløb, når man for eksempel efter endt behandling i sundhedssektoren fortsat skal have offentlig service fra kommunerne på det sociale område,« siger Erik Nielsen i en pressemeddelelse.

Udvalget, der har evalueret kommunalreformen, har haft fokus på fire områder: Sundhed, det specialiserede socialområde, miljø og regional udvikling.

Rapporten sendes nu i høring til 8. april, hvorefter den skal behandles politisk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu