Vestager: Lang udsigt til ny treparts-snak

27. juni 2012 12:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vestager: Lang udsigt til ny treparts-snak
Billede mangler

Brændt barn skyer ilden.
Vi kommer ikke til at genoptage trepartsforhandlingerne, før der ligger en underskrift fra samtlige hovedbestyrelsesmedlemmer i samtlige forbund i fagbevægelsen, siger økonomi og indenrigsminister Margrethe Vestager til branchebladet Jern og Maskinindustrien.
Ved præsentationen af Rockwool Fondens Forskningsenhed nye rapport Har vi tid til velfærd, var der ellers konsensus omkring behovet for at øge arbejdstiden for derigennem at skabe den nødvendige merværdi i samfundet, der fremover skal betale for velfærden.
Og med fondens rapport, blev det dokumenteret, at danskerne reelt arbejder mindre og mindre.
Vi er nu nødt til at se på andre løsninger, for faldet i arbejdstid er ikke godt for fællesskabet i Danmark, understregede Margrethe Vestager.
Hun nævnte skat, overenskomster, uddannelse og bedre mulighed for børnepasning som områder, der kan sættes ind.
Direktør Jørgen Neergaard Larsen fra DA var også trist over de kuldsejlede trepartsfoprhandlinger, men understregede at det først og fremmest galdt om at gøre de danske virksomheder mere konkurrencedygtige, så de kan vinde ordrer. Det handler om generelle rammevilkår som produktivitet, lavere skat og løntilbageholdenhed understregede DA-direktøren.
Harald Børsting fra LO havde et navneskilt og en plads, men glimrede ved sit fravær.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu