Vestager lover: Ingen nye skatter og afgifter

26. februar 2013 12:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestager lover: Ingen nye skatter og afgifter
Billede mangler

Det altoverskyggende fokus hos danske virksomheder skal være på at skabe private arbejdspladser, fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

 

Derfor forsikrer hun i forbindelse med regeringens udspil til en ny vækstplan, at virksomhederne ikke bliver pålagt nye skatter og afgifter.

»Vi sender fra regeringen et meget klart signal til virksomhederne. Regeringen vil ikke pålægge erhvervslivet nye, generelle forhøjelser af skatter og afgifter. Der er brug for ro, og der er brug for stabilitet, så vi kan koncentrere os om at drive og udvikle virksomheder og skabe arbejdspladser,« siger Margrethe Vestager.

Netop med henblik på at genoprette private job i Danmark, sænker regeringen desuden selskabsskatten fra 25 til 22 procent over tre år.

Regeringens plan vil ifølge Margrethe Vestager også »tage hånd om de mennesker, der er sårbare og udsatte«.

»Lykkes vi med at skabe flere private arbejdspladser, så hjælper vi også de kvinder, der har været ti år på kontanthjælp, de mænd, hvis dagpengeret er opbrugt, og de unge, der overvejer om de kan få et arbejde, når de har gjort deres uddannelse færdig,« siger hun.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) siger, at Danmark ikke må tabe flere private arbejdspladser til udlandet, og derfor er det nødvendigt at komme virksomhederne i møde.

»Der er erhvervsskattelettelser, ja, fordi der er et konkurrenceevneproblem for dansk erhvervsliv i øjeblikket. Mange danske virksomheder er belastet af meget høje afgifter i forhold til deres konkurrenter, og det må vi tage alvorligt, og det har vi taget alvorligt i regeringen,« siger han.

Regeringen vil desuden bevare boligjobordningen i 2013 og 2014 for at styrke byggebranchen, og man vil øge Landsbyggefondens renoveringsramme med fire milliarder kroner, så boligsektoren kan få flere opgaver og dermed skabe flere job.

Samtidig vil man tilgodese landdistrikterne, hvor der skal bruges penge på kystsikring, nedrivning af faldefærdige huse, bredbåndsudvikling og infrastruktur.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu