Vestager nedtoner frygt for skattestigninger

21. marts 2012 14:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vestager nedtoner frygt for skattestigninger
Billede mangler

30 danske kommuner skal til at punge noget mere ud til de fattigere ditto.
Det kan – hvis kommunalbestyrelsernes vælger det – betyde skattestigninger på op til en halv procent i eksempelvis Gentofte og Horsens, viser beregninger fra Indenrigs- og Økonomiministeriet.
Margrethe Vestager (R) nedtoner dog faren for skattesmæk i de rige kommuner.
“Det er alt, alt for tidligt at blive bange for det, hvis man overhovedet skal være det. For det første er vi slet ikke færdige med forhandlingerne endnu. Og for det andet er der mange andre måder end at lade skatte stige. Sidste blev det lavet sådan, at skatten skulle gå i et, sådan samlet set,” påpeger hun over for Newspaq.
Skulle det nye såkaldte udligningssystem alligevel føre til skattestigninger eller besparelser i de rige kommuner, så har Vestager tiltro til, at folk vil se på det med positive øjne.
“Jeg oplever faktisk, at folk godt kan se, at vi har da et nationalt ansvar, eksempelvis i forhold til socialt dårligt stillede børn,” siger hun, og trækker på skuldrene over de berørte borgmestre, som allerede nu har brokket sig offentlig.
“Jeg ville først blive bekymret, hvis folk klappede en ændring af udlingningssystemet hjem. Borgmestre har jo pligt til at varetage deres egne interesser,” lyder det.
De Konservatives leder, Lars Barfoed, har her til formiddag gjort klart, at partiet simpelthen overvejer at nedlægge veto mod ændringen af udligningsordningen.
“Vi vil gerne medvirke til at skabe grundlag for mere vækst, ikke mindst i udkantsområderne. Det kan bare ikke ske på den måde, at vi beder om flere penge fra familier, som i forvejen bidrager med 11 mia. i omfordeling til deres kommunekasse, som så skal sendes andre steder hen i landet,” siger han til TV 2 News.
Den advarsel tager Vestager dog med ro:
“Sådan som jeg oplever det konservative parti, så er det et parti, som bruger og lytter til argumenter, så lad os nu lige få det første møde.”
Indenrigs- og økonomiministeren tilføjer, at hun tvivler på, at De Konservative overhovedet kan påvirke forslaget såfremt de holder fast i modstanden.
“Forligsjuraen er lidt usikker,” konstaterer hun.
Rapporten, der ligger til grund for forslaget til en ny udligningsordning, er udarbejdet af et udvalg, som blev nedsat tilbage i 2009, altså under den tidligere regering.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu